5 lessen over het huishouden die we geleerd hebben van Mary Poppins

Mary Poppins en het iconische beeld dat ze met haar paraplu in de lucht zweeft, zal ons altijd bij blijven hangen. Zeker nu ze weer op het grote doek te zien is, met de nieuwe film ‘Mary Poppins Returns’. Reden genoeg om weer eens aandacht aan haar te schenken. Al helemaal omdat ze ons eigenlijk ook een aantal lessen leert over het huishouden.

Mary Poppins is vooral behulpzaam en verstandig en dat is terug te zien in het huishouden. Deze 5 lessen over het huishouden heeft ze ons geleerd.

5 lessen van Mary Poppins

1. Zorg dat je altijd een paraplu bij je hebt

Ondanks dat jij er waarschijnlijk niet mee kan zweven, is het toch verstandig om er eentje bij je te hebben. Maar helaas vergeten we een paraplu nog wel eens en dan lopen we weer buiten in de stromende regen zonder bescherming. Zet daarom altijd een paraplu bij de deur, voor als het slecht weer is. Net voordat je naar buiten gaat zie je ‘m staan en zo vergeet je ‘m nooit meer.

Tip: zet de paraplu niet zomaar in de hoek, dat staat rommelig. Zet een mooie paraplu houder neer waar je je magische regenbeschermer in kan zetten.

2. Maak ruimte voor creativiteit

Regels zijn er om gebroken te worden. Just kidding. Maar soms is het helemaal niet erg om deze los te laten en speelsheid en spontaniteit te omarmen. Zeker als het om kinderen gaat, als het aan de filosofie van Marry Poppins ligt.

Dit geldt ook op interieur gebied. Als je je wat minder aan styling regels houdt, heb je ruimte om nieuwe mogelijkheden te creëren in je huis. Vind je dit toch nog wat spannend? Tip: begin dan met de kinderkamer. Daar kan wat speelsheid en creativiteit sowieso geen kwaad!

3. Creatief met opslagruimte

Een goed advies van Mary Poppins: “beoordeel nooit dingen alleen van de buitenkant”. En dat zie je ook terug in het interieur. Zo heeft ze verrassende items die als opslagplaats dienen.

Denk aan: een zolderkamer trap die ook als ladekast dient, een opklapbaar bed voor als hier niet op geslapen wordt en kastjes die achter een spiegel verschuilen. Het vergt wat creativiteit en je moet even kijken naar de mogelijkheden in je huis, maar als je outside the box denkt, dan kun je heel wat opslagruimtes creëren in huis.

4. Een klein schepje vreugde doet al wonderen

Of je nu een grote eindejaars-schoonmaak doet met vrolijke muziek op – waar je tussendoor natuurlijk even lekker op danst – of een veel te serieuze ruimte gezelliger maakt door een vrolijk schilderij op te hangen: een kleine verandering kan de sfeer in huis al een stuk beter maken.

Het gaat erom dat je het voor jezelf leuk maakt. En dat kan al door een klein schepje vreugde toe te voegen, op wat voor manier dan ook.

5. Houd altijd je schoorsteen netjes en veilig

Naast Mary Poppins zelf, speelt ook Bert de schoorsteenveger een belangrijke rol. Met zijn rol wordt er meteen een handig advies meegegeven: altijd je schoorsteen netjes en veilig houden. Een slecht onderhouden schoorsteen kan namelijk nare dingen veroorzaken, zoals een woningbrand of blootstelling aan koolmonoxide.

Laat daarom (minstens!) jaarlijks je schoorsteen inspecteren door professionals op dit gebied. Zoals de gezellige Bert, maar die zal het helaas niet kunnen doen voor ons…

Meer handige lessen en tips

Bron: Houzz

Reageer op artikel:
5 lessen over het huishouden die we geleerd hebben van Mary Poppins
Sluiten