Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 10 mei 2020

Volgens een expert moet je zo je leren bank schoonmaken

Ook al doe je nog zo je best, soms kun je beschadiging en vlekken op je bank gewoon niet voorkomen. De hond zit toch stiekem op de bank wanneer jij naar werk bent en af en toe laat je zelf wat eten op de bank vallen. Zonde! Zeker wanneer je een prachtige leren bank hebt. Je leren bank schoonmaken doe je zo.

Een leren bank staat rustiek en warm in je interieur. Een mooi meubel en daarom wil je hem in een goede staat houden. Toch is het een gebruiksvoorwerp dat af en toe een vlekje oploopt.

Je leren bank schoonmaken

De experts van Good Housekeeping Institute testen uitvoerig hoe je jouw huis schoon moet maken. Het schoonmaken van een leren bank is dan ook uitvoerig aan bod gekomen.

> Lees ook: Pivot, pivot! Hier scoor je de beroemde bank uit Friends

De wekelijkse schoonmaakbeurt

Het is een goed idee om eens in de zoveel tijd je leren bank schoon te maken om de kwaliteit van je meubel te behouden. Veeg bijvoorbeeld vaak met een schone droge doek kruimels en stof van je bank af.

Je hebt speciale middeltjes om een leren bank mee schoon te maken. Heb je die middeltjes niet huis? Dan kun je leren bank ook voorzichtig schoonmaken met een milde zeep en een vochtige schone doek. Haal vervolgens alle zeep weg met een ander doekje en maak daarna de bank helemaal droog.

De bank kun je achteraf het beste inwrijven met een beschermingslaag om te beschermen tegen toekomstig vuil.

Vetvlekken van etensresten

Vetvlekken weghalen is soms onmogelijk, maar met deze methode heb je wellicht nog een kans. Je moet gelijk handelen zodra je de vetvlek ontdekt.

Dep de vlek met wat lauw water. Leg vervolgens wat talkpoeder, maizena of bloem op de vetvlek om de olie te absorberen. Laat het een paar uur zitten totdat de poeder er nat of gekleurd uitziet. Haal daarna weg met een schoon doet. Maak de plek extra schoon met een speciaal middel voor leer of water en zeep als de vlek na het absorberen nog niet helemaal is verdwenen.

Meer specifieke schoonmaakhulp nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Good Housekeeping

Reageer op artikel:
Volgens een expert moet je zo je leren bank schoonmaken
Sluiten