Met deze prachtige lentebloemen haal je meteen het voorjaar in huis

Hello sunshine! De lente vieren we het liefste met een mooie bos lentebloemen op tafel. Hoe meer bloemen in het boeket, hoe beter. Wij delen daarom dan ook maar al te graag onze favoriete lentebloemen voor een vrolijke touch in de woonkamer.

Onze favoriete lentebloemen op een rijtje

1. Bloesem

Een tak met bloesem schrééuwt lente. Steeds vaker zien we losse takken met bloesem in tuincentra of bloemenwinkels staan. Tip: bloesem kan je ook heel leuk verwerken bij je paastak rond Pasen. Origineel!

2. Narcis

Zodra er buiten volop narcissen verschijnen, weet je het zeker: het is lente! Daarom zijn deze lentebloemen ook uitermate geschikt voor een bosje bloemen bij jou op tafel.

Belangrijk om in je achterhoofd te houden: combineer niet zomaar klakkeloos alle bloemen met elkaar als dat niet in jouw interieur past. In een kleurenschema waar geen geel bij past, kan je een bosje narcissen beter achterwege laten.

3. Blauw druifje

Kan jij een schattigere bloem bedenken dat een blauw druifje? Wij zijn gek op de kleine ‘druifjes’ van het bloemetje. Deze is vooral geschikt voor een wat kleiner boeket. Of zet ze eens los in een reageerbuisje, ook fantastisch!

4. Pioenroos

Ook pioenrozen bloeien volop in het voorjaar. Deze prachtige rozen zijn verkrijgbaar in indrukwekkende kleuren als zuurstokroze en dieprood, maar ze is ook verkrijgbaar in maagdelijk wit.

5. Hyacinten

Een persoonlijke favoriet: hyacinten. Deze kleurrijke bloemen ruiken heerlijk. Een bosje hyacinten op tafel zorgt dan ook gegarandeerd voor een grote glimlach, telkens weer als je er naar kijkt.

6. Tulpen

Nog zo’n klassieker in de categorie lentebloemen: een mooie bos tulpen op tafel. Deze lentebloemen hebben niets meer nodig dan een mooie vaas en een beetje tijd, want wij vinden dat tulpen elke dag nóg mooier worden dan de dag ervoor.

Wil je nog langer van je bos tulpen genieten? Met deze tips weet je zeker dat jouw bos tulpen zo lang mogelijk mooi blijft.

7. Violen

Over het algemeen raden we aan om pas perkgoed in de tuin te zetten na IJsheiligen (half mei), maar violen kunnen in principe nu al in de tuin gezet worden. Mocht het nog gaan vriezen (we hopen het natuurlijk niet!), dan kunnen die viooltjes wel tegen een stootje.

Meer lezen over jouw favoriete lentebloemen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze prachtige lentebloemen haal je meteen het voorjaar in huis
Sluiten