Frederique Rekers
Frederique Rekers Trends 16 mrt 2021

Dit zijn de lente-trendkleuren van 2021 en zo combineer je ze

Het is bijna lente en bij een seizoenswisseling hoort ook een verandering van kleurenschema. Hierbij zijn er altijd een paar lente-trendkleuren die extra populair zijn dit jaar. Wij delen welke dit zijn en hoe jij ze kan combineren.

Het is superleuk om met de kleuren van het seizoen te spelen. De lente brengt vrolijke tinten maar ook gedurfde kleuren met zich mee, de volgende kleuren passen daar goed bij.

Lente-trendkleuren: Groen, groen, groen

We hebben het al vaker benoemd maak de kleur groen begint langzaam interieurontwerpen over te nemen. Het haalt de natuur in huis en kan goed gecombineerd worden met verschillende interieurstijlen.

Combineer dit met stijlen als modern, traditioneel, mediterraan of juist meer levendige stijlen zoals tropsich of eclectisch.

De Roomed voorjaarsschoonmaak checklist: zó is jouw huis klaar voor de lente

De kleur van de lente lucht

Als je denkt aan de lente denk je snel aan een lichtblauwe heldere lucht. Blauw is altijd een populaire kleur in huisdecoratie. Een van de lente-trendkleuren van 2021 is dan ook blauw, maar geen standaard tint blauw. Meer een soort groenblauw (ja, daar is de kleur groen weer).

Dit is een modieuze kleur, sereen en bestaat in veel verschillende varianten waardoor hij ook sowieso in jouw huis past. Het is perfect voor een urban modern huis.

Als je het te heftig vindt kan je kiezen om een klein deel van je muur te verven of het terug te laten komen in accessoires zoals kussens op de bank.

De kleur van de bloemen

Pasteltinten kunnen natuurlijk niet ontbreken in de lente-kleurtrends van 2021. Het straalt sereniteit en frisheid uit en wederom: de kleur groen binnen de pasteltinten is het populairst, gevolgd door pastelblauw.

Lekkere collecties: dit zie je deze lente terug bij MADE (Roomed approved!)


Toch moeten we niet vergeten hoe prachtig pastelroze of pastelpaars kan zijn in je interieur, al is het maar alleen in de vorm van een vaas of schilderij. Het zijn echt niet kleuren om alleen in de meisjeskamer te houden.

De kleur van de zon

Een geel interieur straalt warmte uit en geeft een gevoel van vrolijkheid. Je raakt er opgewekt van en de lente-trendkleur geel is dan ook erg aan te raden. Met name de meer zachte, ontspannende geeltinten zijn populair (en ook een stuk makkelijker te combineren).

Denk aan lichtgeel of pastelgeel (dus niet helemaal de kleur van de zon😉). Deze kleuren zijn goed om een uitnodigend en comfortabel gevoel te creëren. Het is speciaal en maakt daarom een grote indruk, zelfs als alleen een accentkleur.

Zo kan je hem echt gebruiken als seizoenskleur in je huis door bijvoorbeeld de gele accessoires in je huis in de winter gewoon weer weg te halen. Denk ook aan bepaalde bloemen die je in huis kan halen in de kleur geel.

Heerlijk: dit zijn de eerste beelden van de H&M home lentecollectie van 2021


Lente-trendkleuren
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Dit zijn de lente-trendkleuren van 2021 en zo combineer je ze
Sluiten