Inspiratieboost: zo haal jij de prille lente van buiten naar binnen

Lente in Nederland! Dat betekent overvolle terrassen, veel te snel zonder jas naar buiten en weer voor de eerste keer dit jaar de BBQ aan (maar stiekem nog wel met een dikke sjaal om). We kunnen er niks aan doen, we hebben nu eenmaal lang moeten wachten op die eerste prille zonnestralen en zodra ze er zijn genieten we daar dan ook vol overgave van.

Maar als we na zo’n lange dag op het terras – waarbij tijdens het laatste uur een vestje toch niet geheel overbodig was geweest – weer thuiskomen, is het maar wat fijn als je daar opnieuw wordt opgewacht door een flinke dosis lente in je interieur.

Tulpen

Tulpen zijn iconisch voor de lente. Dus stap één om de lente in je interieur te halen is dan ook onvermijdelijk. Zet een vrolijk bosje tulpen op de eettafel of koffietafel. Kijk hier voor inspiratie!

Geel

Geel is een echte trend deze lente. Het is misschien wat fel, maar vooral als je hem wat subtieler laat terugkomen in je interieur is hij heel stijlvol. Door een bosje gele tulpen neer te zetten bijvoorbeeld. Maar ook een zonnebloem of de zogenaamde ‘billy buttons’ (Craspedia) zorgen voor een vrolijk, maar subtiel geel tintje in je interieur.

Vorige week maakte we een lijstje met de mooiste gele woonaccessoires onder de 20 euro. Check ‘m hier!

Bron: Bloomon

Nonchalant veldboeket

Koop jij nog gewoon voorgestylde bloemenbossen bij de bloemist? Foei, dat kan veel beter! Maak je eigen nonchalante veldboeket van verschillende losse wilde bloemen. Roomed’s Esmé laat je zien hoe je dat doet.

Bron: H&M Home

Tropische planten

Natuurlijk zijn planten eigenlijk over het algemeen sowieso al een goede manier om de lente in je interieur te brengen. Ga voor tropische palmbomen, de prachtige Monstera of een keer iets heel anders: de ananasplant!

Tip van ons: combineer je tropisch planten voor een echte lente-look met lichtroze. Dit geeft je interieur een tropische vibe. Doe hier al je inspiratie op over deze match made in heaven.