Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 31 okt 2018

Lekker slapen? Dat doe je in een minimalistische slaapkamer

Een slaapkamer is één van de fijnste kamers in huis. Het is echt een eigen plekje waar je tot rust komt. En waar je natuurlijk lekker slaapt. Maar als je slaapkamer vol met spullen staat of rommelig is, slapen we juist niet lekker. We ergeren ons aan de zooi en dat geeft niet bepaald rust. Dus wil je een goede nachtrust? Dat lukt je in een minimalistische slaapkamer.

Minimaliseren is steeds meer een ding, dus waarom doen we het niet in de slaapkamer? Weg met ‘de stoel’ waar alle kleren die overdag op het bed liggen, ‘s avonds op belanden. Opgeruimd staat netjes. Moeite met waar je begint? Geen zorgen: wij helpen je een handje.

Een minimalistische slaapkamer

Een minimalistische slaapkamer is een slaapkamer met alleen de spullen die je nodig hebt. Niet te veel rommel en geen onnodige items. Maar ook: het zelf opgeruimd houden. Een minimalistische slaapkamer geeft je rust en daarom weer energie. En wij durven met zekerheid te zeggen: jij slaapt na deze make-over als een roosje.

Zo creëer je een minimalistische slaapkamer

Ontspullen

Ben jij zo iemand die alles bewaart en niks weg durft of wilt gooien? Met als gevolg allerlei spullen in dozen onder je bed, waarvan je niet eens meer wist dat je het had. De oplossing: weg ermee! Ga lekker ontspullen. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt en wat je niet meer gaat gebruiken. Je zult zien dat je je beter voelt hierna.

5 manieren om te ‘ontspullen’ voor meer rust in huis

Niet te veel poespas

In je slaapkamer kom je om lekker te slapen. Maar misschien ook wel om even tot rust te komen (met een goed boek) of zelfs om te mediteren. Het is daarom fijn om alleen spullen in je kamer te hebben die je nodig hebt. En dat geldt ook voor de accessoires. Een grote (of mini) gallery wall is super leuk, maar hang dit beter in de gang op. Boven je bed is één mooi schilderij echt voldoende.

Maak je slaapkamer schoon

Een opgeruimde en schone kamer is heel fijn en geeft je rust. Pak daarom die Swiffer in je hand en begin met schoonmaken. Ga met een doekje alle planken en randen af en stofzuig de vloer. Als je dit regelmatig herhaalt, ben je niet eens zo lang bezig elke keer. Fijne bijkomstigheid: het is ook een stuk gezonder dan al dat stof van de boekenkast inademen.

Ga voor neutrale kleuren in je interieur

Een fel roze muur? Doe maar niet in de slaapkamer. Ga liever voor oudroze (als je per se roze wilt). Maar nog beter is voor neutrale kleuren te gaan. Aardetinten doen het ook altijd goed in de slaapkamer. Of ga voor een rustige kleur blauw. Felle kleuren leiden af, waardoor ze niet hand in hand gaan met je nachtrust.

Maak minimalistische keuzes

Ga voor één key item in je interieur in plaats van een kast vol met prul accessoires. Als je voor één interieur item kiest die je echt mooi vindt, word je er ook veel blijer van als je er naar kijkt. Die prullaria staan vaak alleen maar in de weg. Maak daarom bewuste keuzes. Zo doe je ook nog helemaal mee aan de duurzame interieur trend van 2019. Loop je mooi even voor!

Met deze tips tover jij je chaotische slaapkamer om in een heerlijke, minimalistische slaapkamer. Is het al bed tijd?

Meer handige slaapkamer tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekker slapen? Dat doe je in een minimalistische slaapkamer
Sluiten