Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 21 apr 2020

Hmm! Met deze planten in de tuin ruikt jouw tuin altijd lekker

Een mooie tuin is onwijs fijn om in te zitten als het lekker weer is. Fijne comfortabele meubels en mooie planten en bloemen bevorderen dat zeker. Maar ook andere zintuigen dan zicht willen een beetje geprikkeld worden soms. Lekker ruikende planten in de tuin helpen hierbij.

Je zit toch net even lekkerder in de tuin als het ruikt naar roosjes.

Deze planten in de tuin ruiken lekker

1. Hyacinten

Hyacinten staan bekend om hun lekkere, maar ook erg aanwezige geur. Binnen is die aanwezige geur soms wat heftig, buiten is het wellicht wat subtieler. Hyacinten zijn kleurige bloemen die voornamelijk bloeien in het voorjaar.

2. Lavendel

Van lavendel is het geen geheim dat het lekker ruikt. De geur komt je ook overal tegen: in douchegels, geurkaarsen, wasmiddel, geurstokjes. Het is een geliefde plant en naast die lekkere geur zien de paarse bloemen er ook nog eens vrolijk uit.

3. Lievevrouwenbedstro

Deze plant is een vrolijke bodembedekker met schattige witte bloemetjes die je tuin een stukje vrolijker maken. Maar daarnaast ruikt deze plant naar vers gemaaid gras. Een geur die gelijk doet denken aan het voorjaar.

4. Rozen

Rozen hebben een iets subtielere geur, maar ruiken nog steeds onwijs lekker. Bovendien zijn rozen een klassieke bloem, waar je iedereen wel een plezier meedoet. Ze komen in allerlei kleuren en vormen en maten. Een hele veelzijdige bloem.

5. Sneeuwbal

Deze schattige plant bloeit rond april en mei. De sneeuwbal begint met kleine roze knopjes, waar langzamerhand mooie witte bloemen uit groeien. Deze bloemen zorgen voor een heerlijke geur. De bloemen worden naarmate de tijd vordert steeds witter, vandaar de naam.

6. Sering

Seringen hebben imposante prachtige paarse bloemen. Het ziet er geweldig en elegant uit in je tuin. De geur van de sering is doordringend en komt vooral vrij in de vroege avond.

7. Kamperfoelie

Kamperfoelie is een prachtige klimplant met elegante bloemen. Overdag trekt de geur van de kamperfoelie bijen en vlinders; wat goed is voor het milieu en de biodiversiteit van je tuin. Het parfum van de plant komt voornamelijk in de avond vrij en trekt dan veel nachtvlinders.

Meer weten over bloemen in het interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hmm! Met deze planten in de tuin ruikt jouw tuin altijd lekker
Sluiten