Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 4 september 2016

Lekker opgeruimd: achter deze kastenwand zit de keuken verstopt

Een keuken die je in één handomdraai kunt verstoppen achter een stijlvolle, houten kastenwand. Dat klinkt als een droom, toch? Vooral erg handig bij etentjes met vrienden: de troep en afwas is meteen uit het zicht. Deze kastenwand is een ontwerp van de Japanse ontwerpstudio Minorpoet. De studio installeerde de keuken in een te gek appartement in Tokyo.

Het ontwerp doet ons erg denken aan de indeling van dit Amsterdamse huis, waarbij de kastenwand door de gehele lengte van de benedenverdieping is gebouwd.

Bij het openschuiven van de deuren komt er een luxe keuken tevoorschijn. Hiroaki Matsuyama, founder en ontwerper van Minorpoet, heeft het appartement ontworpen met de essentie van Japans design in zijn achterhoofd: liefde en respect voor het materiaal maar bovenaal héél functioneel.

>> De kamers in dit huis in Japan vormen een dorp van kleine huisjes

Door verschillende houtsoorten te gebruiken, heeft het appartement een serene en rustige uitstraling. Om het geheel een stoere touch te geven is er in het voorste gedeelte van het appartement een betonnen vloer gestort.

MEER LEZEN
Dit prachtige huis in Tokyo is juist heel conceptueel met strakke vormen en een minimalistische look. Houd je toch meer van licht hout en neutrale kleuren? Bekijk dan zeker even dit te leuke huis.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Lekker opgeruimd: achter deze kastenwand zit de keuken verstopt
Sluiten