Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 12 jan 2022

Lege plek in huis nu de kerstboom weg is? Zo vul je die plek op

Volgens de ongeschreven regels zou er geen kerstboom meer in je interieur mogen staan. De officiële periode is tot een einde gekomen, maar wat dan? Wat komt er dan in de plaats van de dennenboom? Wij geven zes leuke ideeën die de lege plek in huis opvullen.

Wil je niet iets nieuws in huis halen? Dan is een andere kamerindeling ook nog altijd een oplossing. Schuif wat met je meubels en geef meteen je interieur een frisse uitstraling met een nieuwe look.

6 x de lege plek van de kerstboom opvullen

1. Een ladder

Een leuke manier om die lege spot weer te vullen is met een ladder. Style hem met plantjes of hang er leuke borduursels of tijdschriften over voor een gezellige uitstraling. Of kies voor een tof ladderrek voor in de hoek of aan je wand.

2. Een plantenhoek

Een grote kamerplant in plaats van de kerstboom ligt zo voor de hand. Waarom zou je één boom vervangen met één plant, wanneer een toffe mix aan planten in je interieur stylen ook een optie is.

Zet ze op en onder een tafel, stoel of decoreer met fruitkistjes voor een leuke originele look. Wie weet hang je volgend jaar wel gewoon lichtjes op in je plantenhoek. Zo krijg je namelijk ook een gezellige kersthoek in huis.

3. Knus hoekje

Of maak er een gezellige in hoek van met een mooie poef of grote kussens. Zo heb je een plek waar je lekker neer ploft (ook heel leuk voor kinderen!). Leg nog een vloerkleed neer en style het met wat van je favoriete items en je maakt er echt je eigen hoekje van in huis.

4. Grote spiegel

Een lege plek in huis is ook gemakkelijk met een grote spiegel te vullen. Zeker in een kleine woonkamer is dit een goed idee, want die ziet er dan meteen een stukje groter uit!

8 manieren om een grote spiegel de beste plek in huis te geven

5. Toffe stoel

Kies eens voor een iconische stoel zoals een Panton of een Acapulco. Ook een ei (hang)stoel is een echte eyecatcher en leuke opvulling voor in je interieur. Een bijzettafel of een leuke plant passen er natuurlijk nog altijd naast.

6. Een lamp of bijzettafel, of allebei?

Of kijk voor een eyecatchend design voor een bijzettafel of lamp. Wij zijn dol op lange booglampen, maar ook het ontwerp hierboven heeft stijlvolle bogen. Daarnaast is een lamp of bijzettafel ook een makkelijke oplossing als je volgend jaar je kerstboom op dezelfde plek in huis wilt zetten. Alleen een bijzettafeltje of lamp verschuiven is zo gepiept.

Hoe bewaar je glazen ornamenten voor in de kerstboom?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lege plek in huis nu de kerstboom weg is? Zo vul je die plek op
Sluiten