Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 8 okt 2018

Een leeshoekje creëren in jouw huis, hoe doe je dat? 6 handige tips en ideeën

Een boek voor het slapengaan, op zondagochtend of op welk moment dan ook. Als je dol bent op lezen, is een leeshoek in huis essentieel. Je kunt jouw favoriete plek om te lezen zo groot of klein maken als je zelf wilt. Vind hier 6 handige tips en ideeën voor de perfecte leeshoek.

Een hoop kussens, dekens en een goede leeslamp. Veel is er eigenlijk niet nodig voor het creëren van een fijne leeshoek. Erg leuk voor in de slaapkamer, maar ook in de woonkamer kun je er een stylish plekje van maken.

Verlichting voor in de leeshoek

Licht is ontzettend belangrijk, zeker als je ‘s avonds in je leeshoekje wilt kruipen. Een goede leeslamp mag dus niet ontbreken. Het hoeft trouwens niet perse een lamp te zijn, want kerstverlichting en lampionnetjes werken ook goed. En dat staat bovendien ook nog eens erg leuk. Ook kaarsen kunnen goed werken, maar let wel op dat ze op een veilige plaats staan.

Romantisch leeshoekje

Wil je een fijn plekje om je favoriete romans te lezen? Plaats dan een klamboe in een hoek van de kamer, en vul het hoekje met al je favoriete accessoires. Bijvoorbeeld een fijne bos bloemen in mooie vazen en een kruk voor je boeken. Klamboe’s hebben een romantische uitstraling en zijn vaak verkrijgbaar voor minder dan €5.

Leeshoek voor het raam

Genieten van een goed boek terwijl de regen tikt op het raam. Met een leeshoek bij het raam is het weer de absolute sfeermaker. Of de zon nou schijnt of als het sneeuwt. Lezen voor een raam is erg fijn, omdat je tussen het lezen door even naar buiten kunt gluren. Afhankelijk van de ruimte kun je er een bank plaatsen, maar ook een ligstoel is ideaal voor het raam.

Maak je eigen leeshoekje

Je eigen boekenkast

Bij een leeshoek horen natuurlijk boeken. Dit kan bijvoorbeeld met plankjes aan de muur, maar je kunt ze ook plaatsen op een schattig krukje. Als je de ruimte hebt, is het erg leuk om je leeshoek naast je boekenkast te plaatsen. Op die manier kun je gemakkelijk bij al je favoriete verhalen. Maar ook in een kleine ruimte zijn er genoeg opties, zoals een klein kastje op wielen. Super lief voor je boeken en erg praktisch. Je kunt de boeken ook gewoon op elkaar stapelen en bijvoorbeeld versieren met kerstlichtjes.

Leestent

Tenten alleen voor kinderen? Zeker niet! Creëer het perfecte leeshoekje in je slaapkamer met een tipi. Dat is een indianentent die bovendien gemakkelijk in elkaar te zetten is. Oké, normaal vind je deze tenten vooral in de kinderkamer, maar met de juiste accessoires is het perfect als leeshoekje.

Plaats bijvoorbeeld een schapenvacht keed voor je tent en omring de tent met heerlijke geurkaarsen. Nu alleen nog een goed boek en je bent klaar voor een heerlijke avond in de tent.

eigen leeshoekje maken

Schommelend lezen

Als er iets fijn is dan is het wel wiegend genieten van een mooi boek. Een fijne schommelplek kan je op verschillende manieren creëren. Denk bijvoorbeeld aan een hangmat, een schommelstoel of een hangstoel. Erg stylish in de woonkamer al helmaal als je jouw schommelstoel omringd met je favoriete kamerplanten.

Meer inspiratie voor je boeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een leeshoekje creëren in jouw huis, hoe doe je dat? 6 handige tips en ideeën
Sluiten