Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 29 jan 2021

Dit zijn dé 4 essentials voor als je een leeshoekje in de kinderkamer wilt

Lezen is belangrijk – op de Roomed-redactie vinden we het belangrijk om kinderen te stimuleren om vaker een boek te pakken. Door een mooie leeshoek in de kinderkamer te maken, maak je het lezen voor een kind nog net iets leuker.

We delen in dit artikel de 4 essentials voor een leeshoek in de kinderkamer, én laten meteen een paar mooie voorbeelden van Pinterest zien.

4 must haves voor een leeshoek in de kinderkamer

1. Boeken

Het allerbelangrijkste in de leeshoek zijn uiteraard de boeken. Investeer in een mooie, stevige boekenkast. Het liefste wil je gaan voor een kast zonder deuren, zodat je de boeken kunt zien. Dat geeft een leeshoek zijn charme.

Je kunt kiezen voor een boekenkast waar je de boeken zo inzet dat je alleen de rug ziet, maar onze voorkeur gaat uit naar een boekenkast die ook als display gebruikt kan worden. Zo kan je de kaften van de prachtige kinderboeken altijd zien.

2. Iets zachts om op te zitten

In de foto hierboven zie je een klein matras dat op de grond gelegd is, met een groot kussen tegen de muur om tegenaan te zitten. Als je geen matras hebt, kan een (kleine) bank of een lounge stoel natuurlijk ook. Zolang de billetjes maar op iets zachts kunnen zitten.

Ben jij van plan om veel voor te lezen in de zithoek? Zorg er dan uiteraard voor dat er voor jou ook een fijne stoel staat.

3. Licht

Als je ook van plan bent het leeshoekje ‘s avonds te gebruiken, is een leeslampje ook noodzakelijk. Zorg voor licht dat niet té fel is, maar wel fel genoeg om de woorden nog te kunnen lezen. Het licht kan het beste van boven komen, of van schuin opzij. Op die manier blokkeer je de lichtinval niet.

> Ook benieuwd naar onze tips voor een leeshoek voor volwassenen? Die kan je hier vinden: 6 tips en ideeën voor het maken van een fijne leeshoek in huis.

4. Accessoires

Elke leeshoek wordt leuker als er een paar vlaggetjes op de muur hangen! Dit zien we op Pinterest dan ook vaak voorbij komen. Ga niet voor plastic verjaardagsvlaggetjes, maar investeer in stoffen vlaggetjes. Deze zijn tegenwoordig in verschillende webshops te koop (of check AliExpress!).

Naast vlaggetjes houden we ook van lieve prints die het leeshoekje nét even wat meer joie de vivre geven. Of ga voor deze accessoires in de vorm van een maan – ook altijd goed.

Meer tips voor de kinderkamer waar je echt iets aan hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn dé 4 essentials voor als je een leeshoekje in de kinderkamer wilt
Sluiten