Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 20 sep 2020

6 dingen die je al-tijd zou moeten doen als je een leeg huis bezichtigt

Binnenkort is het dan eindelijk zover: tijd om een huis te bezichtigen. Je kunt het huis in real life zien en kijken of het aan jouw wensen voldoet, maar weet je eigenlijk wel wat je allemaal zou moeten doen als je een leeg huis bezichtigt? In dit artikel een lesje ‘leeg huis bezichtigen’, want daar komt nog best wat bij kijken.

Wist je bijvoorbeeld dat lege kamers kleiner lijken in verhouding tot kamers met meubels? En dat afmetingen moeilijker in te schatten zijn? No worries, ik heb een lijstje met dingen die al-tijd zou moeten doen bij het bezichtigen van een leeg huis.

Leeg huis bezichtigen? Dan wil je deze dingen niet vergeten

1. Praat met de makelaar

Als je het moeilijk vindt om te visualiseren hoe het huis er straks uit zal zien met alle meubels en details die jij in jouw hoofd hebt, kun je het beste praten met de makelaar. Vaak hebben zij genoeg ervaring en kunnen ze jou vertellen of jouw ideeën goed uit te voeren zijn in desbetreffende woning.

2. Een lijst met meubelafmetingen meenemen

Heb je je meubels al? Of weet je wat de afmetingen zullen zijn? Dan is het handig om een lijst mee te nemen met daarop de meubelafmetingen. Neem ook afplaktape mee.

Plak deze op de grond in de juiste afmetingen van de meubels. Doe dit in elke ruimte van het huis. Dit helpt om een beter zicht te krijgen of alles past en hoe het huis er straks ongeveer uit zal zien.

Tip: altijd handig om meetlint mee te nemen voor als je nieuwe ideeën krijgt in het huis. Je kunt dan direct opmeten of het haalbaar is in dat huis.

3. Maak foto’s van jouw spullen thuis

Als je een leeg huis bezichtigt is het vrij moeilijk om voor te stellen hoe jouw spullen er zullen staan. Foto’s kunnen je hierbij helpen. Maak foto’s (en print ze eventueel uit) van alle meubels en spullen die jij in het nieuwe huis zou willen hebben. Het visualiseren zal een stuk makkelijker gaan.

4. Bekijk het huis overdag

Zorg ervoor dat je het huis overdag bekijkt en dat alle ramen en jaloezieën openstaan, zodat er natuurlijk licht binnenkomt. Zo kun je niet alleen zien hoeveel zonlicht er binnenkomt, maar ook lijkt een donkere kamer vaak kleiner dan wanneer er licht binnenkomt. Handig dus voor de juiste afmetingen.

5. Denk na over jouw persoonlijke leven

Ben jij iemand die veel vrienden over de vloer krijgt? Of heb je kinderen die graag door het huis rennen? Ga dan na of het huis genoeg ruimte biedt en wat een logische indeling voor jou zou zijn.

6. Luister naar jouw intuïtie

Voel je je op je gemak in het huis? Brengt het je rust? Ben je er enthousiast over? Het klinkt misschien wat zweverig, maar vaak krijg je al een bepaald gevoel in het huis. Luister naar dat gevoel om te kiezen wat het juiste voor jou zal zijn.

Meer tips voor het vinden van jouw droomhuis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
6 dingen die je al-tijd zou moeten doen als je een leeg huis bezichtigt
Sluiten