Inspiratieboost: het layeren van accessoires in de keuken

Een ruimte style je met verschillende meubels en materialen, maar je maakt het pas echt af met accessoires. Het is dé manier om je interieur persoonlijk te maken. Ook in de keuken is zo’n persoonlijke touch natuurlijk altijd welkom! Daarom laten wij je zien hoe je accessoires in de keuken op een stijlvolle manier kunt layeren – oftewel; verschillende laagjes creëren.

Hoe je je accessoires neerzet in huis is bijna net zo belangrijk als de accessoires zelf. Door verschillende lagen van verschillende materialen aan te brengen creëer je een nonchalante en speelse look. Laat je inspireren door de voorbeelden hieronder!

Een goede combinatie voor het layeren is hout met marmer. Dit werkt heel goed omdat het warme karakter van hout een contrast oplevert met het koele steen van marmer. Tip: als je een lichte kleur muur hebt, ga dan voor zwart marmer! Dit laat het materiaal extra goed uitkomen. Voor een donkere muur geldt uiteraard dat je dan in dat geval beter voor wit marmer kunt gaan.

Volgens ons is de sleutel tot het maken van mooie lagen op je keukenblad het creëren van onderscheid tussen verschillende items met verschillende hoogtes en materialen. Als voorbeeld: zet tegen de muur een grote houten snijplank neer met daar een kleinere marmeren variant (in een andere vorm) overheen. Daar kun je dan vervolgens weer een klein stenen potje voor zetten met een plantje erin. Maak het geheel daarna bijvoorbeeld af met een klein glazen item of zout en peper vaatjes ernaast.

>> Budget find: stoere snijplanken onder de 13 euro

Ben je niet zo van al die losse accessoires en frutsels bij elkaar? Houd het minimalistisch zoals hierboven. Kijk hier voor meer inspiratie!

Bron: CAISAK.

De nadruk hoeft niet altijd te liggen op verschillende snijplanken over elkaar. Ga voor een klein simpel dienblad met patroon en maak het af met potjes met kruiden en plantjes! De regel blijft: zorg voor verschillende materialen en werk van hoog naar laag.

MEER LEZEN
Op zoek naar meer inspiratie om je keuken een speelse boost te geven? Koop een mooi serviesset en stel deze ten toon alsof het woonaccessoires zijn! Praktisch en stijlvol: daar houden wij van. Bekijk hier de mooiste voorbeelden.