Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 30 jul 2021

Verhuis je binnenkort? Dit zijn de lastigste spullen om te verhuizen

Gefeliciteerd met je nieuwe stekkie! Nu je een nieuw huis hebt gevonden (of misschien wel terugtrekt in een oude), is het wel noodzakelijk om jouw spullen van het ene huis naar het andere huis te verhuizen. Bij welke items je even op moet letten, vertellen we je in dit artikel.

Hoe je alles gaat verhuizen is nog de vraag en misschien kan het slim zijn om professionele hulp in te schakelen, zeker als je één of meer van de volgende items in je huis hebt staan.

Dit zijn de lastigste spullen om te verhuizen

1. Fitness apparatuur

Heb jij afgelopen maanden geïnvesteerd in een thuis gym? Op nummer één van lastig te verhuizen items staat toch echt fitness apparatuur. Deze apparaten zijn zwaar, onhandig en meestal beter over te laten aan het verhuispersoneel vanwege de ongebruikelijke vormen van de apparatuur die het wat lastiger maken om ze gemakkelijk te verplaatsen. Mocht je het toch wagen, dan heb je na afloop in ieder geval een goede workout erop zitten.

2. Kunstwerken en servies

Kunst is erom te bewonderen dus het moet er wel mooi uit blijven zien. Fragiele kunstwerken gemaakt van glas, keramiek of porselein (pas op met grootmoeders servies) wil je het liefst goed in bubbelplastic (noppenfolie) verpakken. Ook met grote schilderijen kun je het beste voorzichtig zijn door ze stevig in te pakken en in een krat te vervoeren.

3. Aquariums

De vissen en de decoratie in het aquarium verhuizen is al niet zo’n gemakkelijk klusje, maar het lastigste komt daarna nog: het aquarium. Wanneer je iets van glas gaat verhuizen is het altijd uitkijken aangezien het zo fragiel is. Het beste kan je bij aquariums (nadat er geen druppel of vis in te vinden is) de glazen aan de buiten- en binnenkant met bubbelplastic afplakken.

Aquarium? Van deze aquariumplanten worden zowel jij als je vissen blij

4. Piano’s

Deze mooie instrumenten mogen niet van deze lijst ontbreken. Het is niet voor niets dat veel websites van professionele verhuizers een pagina specifiek voor het verhuizen van piano’s hebben.

Heb je een buffetpiano, dan heb je geluk. Deze zijn het makkelijkst te verhuizen en zijn nog wel te verplaatsen met een paar behulpzame vrienden. Kijk dan vooral even naar enkele sites die dit hebben als er een vleugel bij jou in de kamer staat. Voor een pianovleugel wil je toch echt wel de professionals even opbellen.

Ga je verhuizen? Maak dan deze veelvoorkomende fout vooral níét

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Verhuis je binnenkort? Dit zijn de lastigste spullen om te verhuizen
Sluiten