Geen tijd gehad om te shoppen? Dit zijn de leukste last minute kerstdecoraties

Ben jij nét te laat met shoppen voor leuke kerstdecoraties of heb je helemaal geen leuke kerstartikelen gespot? We got your back! Vandaag delen we namelijk de makkelijkste kerstdecoraties die je zelf kunt maken zónder een hobbywinkel of bouwmarkt te bezoeken.

Geloof ons, met deze leuke kerstdecoraties kun je jouw huis binnen no time omtoveren tot een waar kerstparadijs.

Dit zijn de leukste last minute kerstdecoraties

1. Decoraties van zoutdeeg

Wist je dat je de leukste kerstversieringen kunt maken van zoutdeeg? Hoogstwaarschijnlijk heb je alle ingrediënten al thuis. Het enige wat je nodig hebt is namelijk wat bloem, zout, water en een beetje zonnebloemolie.

Bovendien zijn er ook enorm veel vormen die je kunt maken. Zo kun je het deeg zelf vormgeven, maar je kunt ook (koekjes)vormen gebruiken.

2. Gedroogde sinaasappelschijfjes

In deze tijd heb je vast wel wat sappige sinaasappels in huis. Ook deze kun je gebruiken om kerstdecoraties van te maken. Je kan er een slinger van maken, als losse ornamenten in je kerstboom hangen of stapelen onder een glazen stolp met wat dennenappels en bessen erbij.

Zó maak je ze: snijd de sinaasappels in dunne schijfjes, dep ze droog met een stuk keukenpapier en plaats ze op een ovenplaat met bakpapier. Laat ze ongeveer drie uur in de oven op 100 graden. Keer de sinaasappels wel om de halfuur om, zodat ze niet bruin verkleuren.

Lees ook: Make it all yourself: dit zijn de leukste Scandinavische kerstversiering DIY’s

3. Maak een Gingerbread House

Een koekhuisje is niet alleen lekker om op te eten, ook ziet het er ontzettend leuk uit als decoratie. Ga een wedstrijdje aan met je kind(eren) – wie het leukste huisje maakt wint een (kleine) prijs. Zo heb je direct een leuke middag en creëer je nieuwe herinneringen met elkaar.

> Op de website van de Albert Heijn vind je een makkelijk recept (inclusief duidelijke video van alle stappen).

4. Candy Canes everywhere

Hoe leuk zien al deze kleurrijke Candy Canes eruit? Je kunt er een aantal in een transparant glas plaatsen maar je kan er ook een echte kunstwerk van creëren. Het enige wat je nodig hebt is wat lijm (en een stuk touw als je ze op wilt hangen). Plak de Candy Canes aan elkaar (zoals je hierboven ziet kan je verschillende vormen maken) en geef ze een mooie plek in huis.

5. Kerstballen van stof (of papier)

Ben jij een creatieveling? Dan kan je vast en zeker leuke ornamenten maken van stof (papier kan ook als je geen stof in huis hebt). Hierboven zie je stap voor stap wat je moet doen om deze beauty’s te creëren. Deze kerstballen passen in elk interieur en lijken net sneeuwballen – zo hebben we toch nog wat sneeuw deze Kerst.

Andere leuke kerstdecoraties om je huis in een kerstsfeer te brengen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen tijd gehad om te shoppen? Dit zijn de leukste last minute kerstdecoraties
Sluiten