Alles over het larger than life bloemenboeket wat nu in NYC te vinden is

Eén van de drukste straten van hartje Manhattan, New York, werd ineens opgevrolijkt door een gigantisch bloemenboeket. En als heuze planten- en bloemenliefhebbers, worden wij bij Roomed daar heel blij van.

Earth Day

Het boeket dat larger than life flower installation heet, is maar liefst twaalf meter lang en 2,5 meter hoog! Het tijdelijk kunstwerk is gemaakt door een Amerikaans architectenbureau dat zich specialiseert in landschappen. De plek is best stoer uitgekozen, want de hoek van de bekende straat Broadway en 24th Street is namelijk normaal erg druk door al het autoverkeer. Zo’n groot kunstwerk middenin de Big Apple ligt daar natuurlijk niet zomaar. Het kwam namelijk door ‘Earth Day’ dat ervoor zorgde dat de straten er autovrij waren.

Bloemenkunst

Autovrije toekomst

Met het kunstwerk willen de makers New Yorkers laten nadenken over wat we allemaal opgeven om auto’s door de stad te laten rondrijden. Daardoor is er natuurlijk (bijna) geen ruimte voor natuur en groen meer over. Nu worden steden natuurlijk vooral gevormd door drukke straten.

bloemenkunstwerk

Dit vind je vast ook interessant: Wonen in New York? De Clock Tower Building heeft uitzicht over de hele stad!

New Yorkse stijl

Benieuwd naar hoe appartementen er in New York uitzien? Dit appartement zwijmelen wij helemaal bij weg. En wat dacht de van deze?

Bron: Terrain Work

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Alles over het larger than life bloemenboeket wat nu in NYC te vinden is
Sluiten