Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 2 apr 2018

Op deze manier geniet je nog langer van je mooie bos tulpen

Maart en april zijn dé maanden om een mooie bos tulpen in huis te halen. In deze twee maanden staan de tulpenvelden namelijk vol in bloei. Maar hoe geniet je extra lang van die mooie bos? Wij zetten 5 gemakkelijke tips voor je op een rijtje.

Benieuwd hoe je de tulp het beste in je interieur showt? Wij hebben de mooiste tulpeninspiratie alvast voor je op een rijtje gezet.

1. Vers water

Tulpen zullen langer bloeien als je ze elke dag vers water geeft. Zorg er ook altijd voor dat je de stelen van de tulpen schuin afsnijdt voordat je ze in het water zet. Op die manier kan de tulp het water het beste opnemen.

2. Geen warme, lichte ruimte

Probeer altijd tulpen te kopen die nog in de knop zitten. Deze tulpen gaan (vanzelfsprekend) langer mee dan tulpen die al volop bloeien. Het beste zet je tulpen niet in de zon of op een warme plek. Door warmte en zon zal de tulp namelijk sneller uitbloeien.

3. Houd de tulpen koel met een ijsblokje

Insiders tip: als je elke dag een ijsklontje in het water van de tulpen doet, houd je de tulpen koel. Dat vinden tulpen fijn! Wat je ook kunt doen, is de vaas met tulpen elke nacht in de koelkast zetten. ‘s Morgens haal de je vaas uit de koelkast, en je kunt de hele dag genieten van je bloemen. Op deze manier zullen de tulpen langer meegaan.

4. Kies de juiste vaas

Wist je dat tulpen tot nog wel 5 centimeter kunnen groeien nadat je ze gekocht hebt? Dat is ook precies de reden dat ze op den duur krom gaan hangen. Zorg er dus voor dat de tulpen genoeg ruimte hebben in de vaas waar je die prachtige bos inzet.

5. Pas op met narcissen

Een van onze favoriete combinaties in een boeket zijn tulpen en narcissen. Deze twee bloemen zorgen altijd voor een vrolijke bos. Maar kijk uit: het combineren van tulpen met andere lentebloemen kan ervoor zorgen dat de tulp minder lang bloeit. De narcis zorgt er namelijk voor dat er een bepaald stofje in het water terecht komt, waar andere bloemen niet tegen kunnen. Het beste snijd je de narcis schuin af, en houd je ‘m een nacht in een aparte vaas. Daarna kan je narcissen en tulpen prima met elkaar combineren.

Nog meer moois:

Laat je inspireren door dit prachtige huis met lentesfeer, inclusief mooie bossen met tulpen!

Bron: apartmenttherapy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op deze manier geniet je nog langer van je mooie bos tulpen
Sluiten