Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 24 feb 2019

De landelijke zwarte keuken steelt de show in dit prachtige appartement

Als een landelijke keuken hoog bovenaan jouw wish list staat, dan hebben we een pareltje voor je gevonden. Het hele interieur van dit Zweedse appartement is om door een ringetje te halen, maar de landelijke keuken spant de kroon. Stijlvol, zwarte keukenkastjes én metro tegels… wij zouden het wel weten.

En let ook vooral op de collectie vintage posters in dit appartement. Deze posters zorgen meteen voor een fijne sfeer waar we heel gelukkig van worden.

landelijke keuken
landelijke keuken

Deze landelijke keuken heeft te gekke elementen waardoor we de keuken zo leuk vinden. De zwarte keukenkastjes bijvoorbeeld. Een zwarte keuken is al langer een interieurtrend waar wij heel erg van houden. Zwarte keukens hebben meestal een industriële uitstraling, maar door het gebruik van hout is deze keuken juist lekker landelijk.

Lees meer: een zwarte keuken is dé interieurtrend die niet voor iedereen weggelegd is

landelijke keuken

De landelijke keuken van je dromen

Doordat de hele keuken uit dezelfde kleuren bestaat, wordt het één geheel. Natuurlijk zien we veel zwart en wit, maar ook een vleugje hout, brons en goud. Het geheel wordt extra gezellig gemaakt door het pannenkoekplantje op de bovenste plant, spot jij ‘m?

landelijke keuken
landelijke keuken

De aangrenzende eettafel is – helemaal in de landelijke sferen – lekker clean gehouden. We zien verschillende lichte stoelen met een uitklapbare tafel. Handig, want als er ineens extra vrienden aanschuiven is je tafel sowieso groot genoeg.

Ook was de kunst aan de muur je vast al opgevallen. Tenminste, de kunst tegen de muur moeten we zeggen. Er is voor gekozen om de schilderijen niet aan de muur op te hangen, maar gewoon op de kast neer te zetten. Dit zorgt voor een nonchalant effect én je hoeft geen gaten in de muur te boren. Een win-win situatie, als je het ons vraagt.

landelijke keuken
landelijke keuken
landelijke keuken
landelijke keuken

De woonkamer is bescheiden gehouden met een lekkere zachte band, een prachtig Marokkaans kleed en een opvallende Moulin Rouge poster. De poster zorgt meteen voor een vintage sfeertje. Uiteraard is ook deze poster op een kastje gezet, en niet aan de muur opgehangen.

landelijke keuken

Een leuk detail aan de muur: in plaats van twee grote schilderijen zijn er op een speelse manier vier kleinere afbeeldingen opgehangen. Het doet ons een beetje denken aan een doka, een donkere kamer waar zwart-wit afbeeldingen ontwikkeld worden.

landelijke keuken
landelijke keuken

Als je kijkt naar het plafond van de slaapkamer, zie je dat de bovenste rand van de muren niet donker geschilderd is. De bovenste rand is namelijk wit, net als het plafond. Dit zorgt ervoor dat de ruimte hoger lijkt. Je rekt de bovenkant van de kamer er als het ware iets mee uit. Optisch, natuurlijk. Dit staat extra mooi omdat de witte kast precies zo hoog is dat de witte vlakken elkaar afwisselen.

Meer zien in deze woonstijl?

Bron: stadshem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De landelijke zwarte keuken steelt de show in dit prachtige appartement
Sluiten