Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 13 okt 2021

7 ideeƫn voor een landelijke badkamer waarin je tot rust kan komen

Rustieke uitstraling, veel hout en warme aardse tinten. Een landelijke badkamer wekt de indruk op dat erin wordt geleefd. Met deze ideeƫn kan jij ook de rustgevende uitstraling van het platteland in huis halen en daarvoor hoef je niet eens te gaan verhuizen.

Waar je ook woont, een landelijke stijl kan overal werken. Dus laat je inspireren door deze ideeƫn die wij op Pinterest hebben gevonden.

7 ideeƫn voor een landelijke badkamer

1. Hout

Als er een badkamer is die hout wel kan gebruiken is het de landelijke. Met hout breng je karakter, warmte en rust naar je interieur en dat zijn precies de eigenschappen die de landelijke stijl omarmt.

7 tips voor het creƫren van een landelijk interieur (dat niet oubollig is)

2. Stenen wasbakken

Twee losse stenen wasbakken zijn ideaal voor een landelijke badkamer. Vooral op hout staan ze mooi door de combinatie van rustieke materialen waardoor ze elkaar tegelijkertijd complementeren en contrasteren.

3. Een dubbele wastafel

Een landelijke stijl komt helemaal tot zijn recht met een ruimere look. Als het binnen jouw interieur past is een dubbele wastafel dan ook een aanrader, want het feit dat je twee wasbakken in plaats van Ć©Ć©n hebt laat al zien dat je daar de ruimte voor hebt.

Het grootste voordeel aan twee wasbakken is dan ook dat je dan genoeg ruimte hebt om je badkamer met iemand te delen.

3. Rieten manden

Ze staan leuk in een landelijke badkamer en daarnaast zijn ze ook heel handig. Zet een rieten rekje naast je bad om je badproducten mooi in uit te stallen of zet een mand neer waar je je opgerolde handdoeken in kunt leggen.

4. Nostalgische houten designs

Kies voor een gekruist houten patroon voor je meubels zoals oude schuurdeuren hebben. Of gebruik steigerhout voor de deur en meubels in je landelijke badkamer om die robuuste look te bereiken.


Ook een shiplap muur is iets wat goed binnen een landelijke badkamer past. Combineer het nog met strakkere meubels en accessoires en je kan je charmante badkamer al snel een moderne touch geven.

5. Neutrale tinten

In een landelijke badkamer kunnen neutrale tinten eigenlijk niet missen in je kleurenpalet. Warme tonen geven je interieur karakter. Denk er dus over na om crĆØme of beige in plaats van wit te gebruiken (alhoewel je met wit bijna altijd goed zit).

6. Landschapsschilderijen

In een landelijke badkamer passen uiteraard schilderijen die landschappen laten zien. De natuur krijgt dan ook zijn welverdiende aandacht in een landelijke woonstijl en met landschappen in het interieur wordt deze aandacht nog meer versterkt. Daarnaast hoeft het er ook echt niet oubollig uit te zien, kijk maar naar de badkamer hierboven.

7. Geef het een Franse twist

Door met gouden accenten te werken en Franse bogen kan je je landelijke badkamer een elegante uitstraling geven. Een antieke houten wastafel of een badkuip met klauwvoeten kunnen je interieur net die wauw-factor geven.

7 ideeƫn voor een klassiek chique badkamer van deze tijd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
7 ideeƫn voor een landelijke badkamer waarin je tot rust kan komen
Sluiten