Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 2 dec 2017

Ontdek jouw woonstijl: sfeervol wonen in een landelijk interieur

Van Scandinavisch tot mid-century modern en van bohemian tot minimalistisch. Weet jij eigenlijk wat jouw woonstijl is? Hou je van strakke meubelen of gaat jouw hart sneller kloppen van een versleten, vintage kastje dat je op zolder bij je oma hebt gevonden? Om je een handje te helpen, gaan wij in deze reeks verschillende interieurstijlen voor jou op een rij zetten. Met vandaag: wonen in een landelijk interieur

Als je aan een landelijke woonstijl denkt, denk je vast al gauw aan een boerderij, een vrijstaand huis of aan het platteland. Niet waar? Maar… bourgondisch wonen is juist helemaal in. Het straalt rust en gezelligheid uit. Heerlijk neerploffen in de grote bank tegenover de knetterde haard. Fijn toch?! In een huis met een landelijk interieur wordt geleefd!

Joepvanos

Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen en kleuren. Er is geen plek voor super strakke lijnen, zoals bij de welbekende Scandinavische interieurs.

Die houten balken door de woning, geweldig! Deze mooie constructie is puur natuur, net zoals de stenen muur. De natuurlijke elementen stralen rust en vooral sfeer uit. De landelijke woonstijl krijgt een moderne twist door de betonnen vloer.

Vtwonen

Lekker ontspannen onderuit zakken op de grote bank met de knetterde haard naast je. Ruik jij de heerlijke geur van het vuur al? Die schedel aan de muur maakt het landelijke helemaal af. Er heerst een relaxte sfeer in de woning.

eigenhandig

De natuurlijke houten elementen komen super goed uit met de witte basis van dit interieur. De witte muren en de keuken zijn vrij strak, maar de pure materialen en de balkenconstructie op het plafond krijgt het huis toch een gezellige uitstraling. De salontafel vinden wij heel gaaf. Het is een echte eyecatcher!

hoog.design

Niets is heerlijker dan thuiskomen in een sfeervolle leefkeuken. Deze keuken heeft een typisch nostalgisch karakter door de klassieke elementen. De grote schouw met tegels boven het gasfornuis versterkt deze bourgondische uitstraling. De natuurstenen vloer maakt het landelijk gevoel helemaal af.

Hoog.design

Een landelijke woonstijl is ouderwets en oubollig. Geef maar toe dat dacht jij ook hè? Niets is minder waar. Een landelijk interieur is juist heel trendy, als je het maar op de juiste manier stylet. Op bovenstaande foto is dat goed te zien. De muren en de schouw van de haard zijn super strak, maar door natuurlijke elementen toe te voegen creëer je een modern landelijk interieur.

Meer lezen

Nog geen genoeg van die heerlijke rust? Dan vind je dit vast ook leuk:

  • In deze lodge worden landelijk en modern met elkaar gemixed
  • Landelijk interieur ouderwets? Dan heb je dit huis nog niet gezien
  • Van oude koekfabriek naar waanzinnige loft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontdek jouw woonstijl: sfeervol wonen in een landelijk interieur
Sluiten