Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 17 apr 2019

In dit appartement hangt een lamp gemaakt van een trap – en het is te gek

Bij een landelijk interieur denken we al snel aan een ouderwetse boerderij waar het eigenlijk iets te stoffig is. Dat we het daar volledig mis hadden, bewijst dit té leuke appartement waar de landelijke interieurstijl goed naar voren komt. De details van het interieur zijn prachtig en zit ook nog eens vol diy’s.

Zo lijken alle lampen in het huis helemaal zelf gemaakt. Nieuwsgierig geworden? Je checkt de foto’s hieronder.

De landelijke stijl is door het hele huis doorgetrokken door zowel een eettafel als een salontafel van dikke houten planken te kiezen. Hiermee wordt er op een hele natuurlijke manier één geheel gemaakt van de ruimte.

Ondanks dat het niet om een hele grote ruimte gaat, is er wel gekozen voor een grote eettafel waar een gezin van 8 gemakkelijk aan kan eten. En waarom ook niet? Zo’n grote eettafel in een lichte ruimte zorgt voor veel sfeer, en al helemaal als het is afgestyled met schapenvachtjes. We hopen alleen wel dat die vachtjes nep zijn, uiteraard.

Een houten trap als lamp gebruiken

Door de landelijke stijl van het appartement zitten industriële invloeden te vinden. Het rek op de muur is daar een voorbeeld van, maar kijk ook vooral even naar de speelse lampen boven de salontafel. In eerste instantie lijkt dit een vrij standaard industriële lamp, maar schijn bedriegt. Deze lampen zijn opgehangen aan een witgeschilderde houten trap (!), hoe origineel! En als je een beetje handig bent is dit ook nog eens prima zelf te diy’en.

Ook in de witte, lichte keuken zien we een erg leuke diy aan de muur. Kennen jullie deze stoere leren plankdragers nog? Het zelf maken van deze plankdragers van een oude riem is een van de meest populaire diy’s op Roomed. We snappen wel waarom, dit ziet er toch te gek uit?

Oh la la, we zijn verliefd op de slaapkamer. Een stoere wand met een originele bakstenen muur is natuurlijk al te gek, maar door deze aan te kleden met zachte kussens, een industriële lamp (zo te zien ook zelf gemaakt) en een nachtkastje gemaakt van een oud kistje, maakt dat deze kamer echt te gek is. Het nachtlampje aan de muur geeft de kamer net een grappig detail qua kleur.

De hal wordt vaak vergeten tijdens het inrichten van het huis. Er wordt in elk geval vaak minder aandacht aan besteed. Zonde, want de hal is natuurlijk het eerste wat je ziet als je een huis binnenkomt. Deze hal komt er met het romantische bankje, schapenvachtje en oude kistjes als decoratie goed vanaf. Wellicht dat de muur nog een extra likje verf kan gebruiken, om net iets meer op te vallen. Maar verder: niets meer aan doen. Dit landelijke interieur is here to stay.

Kan je geen genoeg krijgen van een landelijk interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lundin

Reageer op artikel:
In dit appartement hangt een lamp gemaakt van een trap – en het is te gek
Sluiten