Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Lifestyle 28 okt 2020

Must have: deze lamp is geïnspireerd op de verpakking van sojasaus

Ken je die ‘plastic visjes’ gevuld met sojasaus die je vaak bij je afhaal-sushi krijgt? Het bedrijf Heliograf bedacht een lamp ge├»nspireerd op die sojasaus-verpakkingen. Waarom? Om aandacht te vragen voor duurzaamheid.

Plastic sojasaus-visjes

De plastic sojasaus-visjes kwamen een tijdje geleden in opspraak, omdat ze – net als plastic rietjes en koffiebekers – behoorlijk milieuvervuilend blijken te zijn. Ga maar na: je gebruikt ze ├ę├ęn keer en gooit ze daarna weg. Vervolgens zwemmen ze rond in de plasticsoep in de oceaan. De visjes zijn namelijk slecht te recyclen.

Daarbij worden de visjes eenmaal in de natuur door zeedieren en vogels vaak aangezien voor voedsel. Met alle nare gevolgen van dien.

lamp sojasaus sushi
Bron: Heliograf

Lamp geïnspireerd op sojasaus

Dit probleem inspireerde het bedrijf Heliograf om aandacht te vragen voor de effecten van plastic wegwerpverpakkingen, zoals van sushi.
Hun lampen, genaamd ‘Light Soy’, zijn bedoeld om te koesteren als bijzonder design object ├ęn als statement tegen de wegwerpcultuur. De lampen worden met de hand gemaakt en gaan als het goed is een leven lang mee.

Light Soy is gemaakt van glas, heeft een matte afwerking en is voorzien van warme witte LED-verlichting. Je kunt de lamp met touch control dimmen.

Waar te koop?

De lamp is er in twee versies: een hanglamp en een draagbare tafellamp met oplaadbare batterij. Wij zien ze al he-le-maal voor ons in ons interieur. De lampen zijn online te koop voor ÔéČ 279,01 euro.

Meer leuks op Roomed

Dit artikel verscheen eerder op os culinaire zusje Culy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Must have: deze lamp is geïnspireerd op de verpakking van sojasaus
Sluiten