Deze lamp is de droom van elke plantenliefhebber

Een lamp voor in huis waar plantjes in groeien. Het klinkt als een vreemd project, maar zodra je de lamp ziet ben je ongetwijfeld om. De lamp – wat dus een soort broeikas en verlichtingsbron in één is – is een project van twee designers (Caterina Vianna en Ferran Gesa) onder de noemer ‘furniture for food’.

In essentie is de lamp dus een kas voor het groeien van kiemplantjes, maar tegelijkertijd ook een item voor in huis. Dé musthave voor elke plantenliefhebber.

Is het een lamp? Is het een kas?

De lamp heeft twee functies. Enerzijds is het een bron van fijn, warm licht voor in huis. Tegelijkertijd kun je in de lamp je eigen kiemplantjes groeien om je salade te voorzien van wat extra vitaminen. Lekker!

lamp met kiemplanten

Ook interessant: Zo kun je zelf thee verbouwen met je eigen theeplant

De lamp (genaamd Brot, trouwens) bestaat uit twee delen, gemaakt van terracota. Tussenin bevindt zich een stalen tray waarin de zaadjes zitten. Het licht wordt via een scherm gekaatst op zowel de kiemplantjes als in de kamer.

Het licht creëert een warme sfeer in de ruimte door de reflectie op het terracotta materiaal. Maar het zorgt er ook voor dat de kiemplantjes beter groeien.

Verlichting in huis

Reageer op artikel:
Deze lamp is de droom van elke plantenliefhebber
Sluiten