Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 18 feb 2020

Laminaat schoonmaken wordt een eitje met deze tips

Tegenwoordig zie je laminaat in vele huishoudens. Niet alleen staat het mooi en is laminaat erg veelzijdig; het is ook nog eens goed te onderhouden. Maar hoe kan je het beste laminaat schoonmaken? Wij helpen je een handje.

Laminaat schoonmaken is helemaal niet moeilijk, alleen die stomme strepen toch de hele tijd… Ook daar zijn oplossingen voor.

Laminaat schoonmaken? Zo krijg je ‘t streeploos schoon

Het gebruik van de juiste producten voor je laminaat is cruciaal. Natuurlijk valt er van alles te vinden, maar veel schoonmaakmiddelen zijn slecht voor de kwaliteit van je laminaat.

De beste oplossing is toch wel om gewoon water met schoonmaakazijn te gebruiken. Een klein scheutje in een emmer lauw water is al meer dan genoeg voor een streeploos laminaat. Sowieso hoef je de vloer niet drijfnat te maken, vochtig is al meer dan genoeg.

Ook zijn er natuurlijk prima producten te vinden die speciaal zijn gemaakt voor laminaat, maar ook hierbij zijn de juiste hoeveelheden erg belangrijk. Daarnaast zorgen ook microvezel doeken voor minder strepen op je laminaat.

Bij andere schoonmaakmiddelen loop je het risico op krassen, een dof laminaat of dus op strepen. Ga zeker niet met agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleek aan de gang. Dat kan je laminaat serieus aantasten.

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Weinig onderhoud

Laminaat is erg low maintenance. Dat betekent dat je het eigenlijk maar een paar keer per jaar hoef te dweilen. Stofzuigen en zorgen dat je vieze vlekken meteen schoonmaakt, is veel belangrijker. Wil je liever vaker dweilen? Ook geen probleem, wat jij het fijnste vindt.

Zitten er zwarte schoenstrepen op je laminaat? Die verwijder je gemakkelijk door even flink te boenen met een microvezel doek of een stoffen doek. Een gummetje wil ook nog weleens helpen.

Er zijn ook mensen die zweren bij het gebruik van stoomreinigers. Die maken inderdaad je laminaat goed schoon en zijn gebruiksvriendelijk, maar de stoom kan ervoor zorgen dat de onderkant van je laminaat vochtig wordt en vervolgens gaat bollen. En dat willen we niet hebben.

Meer schoonmaaktips op Roomed:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laminaat schoonmaken wordt een eitje met deze tips
Sluiten