Frederique Rekers
Frederique Rekers Tips 6 feb 2021

Zo zorg je ervoor dat je laminaat het langst mooi blijft

Laminaatvloeren zijn één van de populairste vloeren. Je wil natuurlijk dat hij zo lang mogelijk meegaat dus je moet hem goed onderhouden. Dit klinkt misschien lastig, maar het is echt geen hogere wiskunde. Wij leggen je uit hoe jij jouw laminaat mooi houdt.

Laminaat onderhouden doe je zo

Onthouden: water is de vijand

Laten we beginnen bij de dingen die je NIET moet doen. Hoe verleidelijk het misschien ook is, ga je vloer niet dweilen. Te veel water zorgt er namelijk voor dat je laminaat gaat uitzetten en dus beschadigd. Laat ook nooit waterdruppels achter want hoe klein ze ook zijn, ook zij beschadigen jou vloer.

Daarnaast is jouw sopje misschien niet zo goed voor je vloer als je denkt. Veel ‘standaard’ schoonmaakartikelen bijten in je laminaat en zorgen ervoor dat de beschermende lag op je vloer wordt aangetast.

Stofzuigen maar

Ga in plaats hiervan stofzuigen. Met name zandkorrels veroorzaken krassen en werken als een soort schuurpapier op je laminaat. Geen zin in om stof te zuigen, doe het alsnog! Denk na wat er gebeurt als je hard gaat dweilen over deze zandkorrels! Deze krassen kan je niet herstellen, zonde. En als je dan toch wil dweilen, gebruik niet al te veel water en zoek het juiste schoonmaakmiddel.

Gebruik viltjes

Wat je ook niet moet gaan doen is te vaak schuiven met zware meubels. Je raad het misschien al, maar ook hiervan krijg je krassen op je laminaat. Vooral de eetkamerstoelen zijn duivels en worden vaak verschoven van plaats. Hierdoor krijg je op één plek heel veel krassen bij elkaar.

Naast krassen kan je ook deuken in je vloer krijgen van meubels die juist niet vaak bewegen. Denk aan een zware bank met poten of een grote kast. Om krassen en deuken in je vloer te voorkomen kan je viltjes onder je meubels plaatsen. Zo schuiven ze makkelijker over je laminaat en laten ze geen krassen en deuken achter.

Laminaat schoonmaken wordt een eitje met deze tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wonen

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat je laminaat het langst mooi blijft
Sluiten