Frederique Rekers
Frederique Rekers Badkamer 25 feb 2021

Laminaat in de badkamer: het kan en wij leggen uit hoe

Bij het uitkiezen van een vloer voor je badkamer denk je al snel aan tegels. Maar misschien wil je dat wel helemaal niet. Daarom kan laminaat (huh?) ook een goede optie zijn voor je badkamervloer. Wij leggen het je uit.

Laminaat in de badkamer

Het is eigenlijk heel simpel: laminaat in je badkamer kan namelijk gewoon maar je moet nadenken over het soort laminaat dat je koopt. Het laminaat dat je nodig hebt voor in je badkamer moet namelijk watervast zijn.

Dit betekent dat de bovenste laag waterafstotend werkt, soms is dit verwerkt in het hout en soms hebben ze er een extra beschermende laag toegevoegd.

Zo kan er geen water doorheen komen als jij aan het douchen bent. De voegen zijn ook meegenomen en door het vaste kliksystemen kan er geen druppel doorheen komen.

Daarnaast zijn er ook voordelen aan het hebben van een laminaatvloer in je badkamer. Wij delen ze met je:

Makkelijk schoonmaken

Bij tegels in je badkamer krijg je snel kalkvlekken. Dit is moeilijk schoon te krijgen en kost veel tijd.

Met een laminaatvloer ben je met een dweil en wat laminaatreiniger zo klaar en bespaar je veel tijd. Ook ontstaan er geen kalkvlekken op je laminaat.

Laminaat staat mooi

Een laminaatvloer in je badkamer is gewoon een keer helemaal wat anders. De kleur hout in combinatie met wit staat daarnaast prachtig en je kan kiezen voor verschillende soorten laminaat.

Je kan er ook voor kiezen om dit watervaste laminaat in meerdere delen van je huis te plaatsen want hoe fijn is het als er geen vlekken ontstaan als je water laat vallen?

Daarnaast is het een idee om je laminaat door te laten lopen naar bijvoorbeeld de gang van je badkamer. Zo creëer je één geheel van verschillende delen in je woning.

Warme vloer

Tegels in je badkamer zijn niet warm en geven ons koude voeten. Laminaat daarentegen is warmer en hierbij is zelfs vloerverwarming mogelijk.

Naast warme voetjes straalt de houtkleur ook veel warmte uit in je badkamer waardoor het een aangename plek wordt om te zijn.

6 fouten waardoor je badkamer kleiner lijkt dan dat ‘ie eigenlijk is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Praxis

Reageer op artikel:
Laminaat in de badkamer: het kan en wij leggen uit hoe
Sluiten