Een eigentijdse twist: hoge lambrisering in je interieur

Lambrisering. Alleen het woord al klinkt suf, ouderwets en iets waar je je niet aan wil wagen. Maar het kan ook juist een mooie toevoeging zijn, als je er een eigentijdse twist aan geeft. Hoe? Overdrijf! Hoge lambrisering in je interieur is namelijk superstijlvol.

Wij laten je drie verschillende stijlen zien.

Geen half werk

Truttig? Nee hoor. Stijlvol juist! Een hoge donkere lambrisering is een mooie manier om een ruimte knusser te laten ogen en is ideaal als je een hoog plafond hebt. Wil je je woonkamer liever wat groter en lichter laten lijken? Match dan de lambrisering met je (witte) vloer.

Als je kiest voor een bredere rand, kun je deze ook subtiel decoreren met kleine accessoires en kunstwerken.

All the way

Een lambrisering tot het plafond geeft een luxe look. Zeker in combinatie met andere klassieke elementen, zoals ornamenten, glas-in-lood of een kroonlucht. Door het hout een witte kleur te geven, behoud je evengoed rust in je interieur. Voor meer inspiratie, check zeker even de volledige binnenkijker van dit mooie appartement in Parijs.

Voor een spannend contrast: mix & match klassiek met modern.

Fake it!

Nog een slag verder, is een lambrisering van verf. Waar planken vaak toch nog wat klassieker ogen, is een strak kleurvlak modern alternatief. Voor meer inspiratie check dit artikel over een half geverfd interieur.

Reageer op artikel:
Een eigentijdse twist: hoge lambrisering in je interieur
Sluiten