Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 26 jan 2021

Een muur voor de helft schilderen? Zo schilder je de perfecte rechte lijn

Een paar jaar geleden ben ik halsoverkop verliefd geworden. Het was echt liefde op het eerste gezicht. Toen ik voor het eerst een voor de helft geschilderde muur zag, was ik helemaal om. Inmiddels heeft de muur in mijn slaapkamer al twee jaar zo’n sausje, en vertel ik je graag hoe jij je lambrisering verven kunt aanpakken.

Want ik hoor je al denken: hoe pak je dat aan? En hoe schilder je dé perfecte rechte lijn? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Lambrisering verven, wat is dat eigenlijk?

Heb je nog geen idee wat we bedoelen met ‘een muur voor de helft schilderen’ of de lambrisering verven? Of kan je je moeilijk voorstellen dat dat écht heel erg tof kan worden? No problemo. Foto’s zeggen meer dan duizend woorden, dus bekijk vooral de volgende foto’s even.

En deze stijl is niet alleen leuk in de woon- of slaapkamer, ook de kinderkamer krijgt een extra leuke, schattige boost met een muur die in twee kleuren verdeeld is.

Zo schilder je een perfecte rechte lijn

Na wat speur en zoekwerk op internet vond ik al snel het onderstaande filmpje, waar haarfijn uitgelegd wordt hoe je zo’n perfecte rechte lijn op de muur krijgt.

Er zitten een aantal tips in waar ik zelf echt nooit opgekomen was, dus het filmpje is absoluut een aanrader om even helemaal te bekijken.

Twijfel je nog welke kleur je de halve muur gaat schilderen?

Veel mensen kiezen voor een witte basis met één kleur aan de onderkant, maar kies vooral voor een kleurencombinatie waar jij gelukkig van wordt. Of dat nou ton sur ton is, of kleuren die in de kleurencirkel lijnrecht tegenover elkaar staan.

We geven vast een idee van onze favoriete kleuren in huis:

Rechte muur schilderen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een muur voor de helft schilderen? Zo schilder je de perfecte rechte lijn
Sluiten