8 toffe ideeën voor een lambrisering in huis (ook als je die nu nog niet hebt)

Als je naar een witte muur kijkt en alleen maar ‘saai’ kunt denken, dan weet je dat het tijd is voor iets anders. Misschien heb je wel een lange muur in de woonkamer waar je iets origineels mee wilt doen. Of wil je een eyecatcher creëren. Tip van Roomed: een lambrisering is altijd een goed idee.

Wij hebben een aantal van de tofste ideeën voor een lambrisering in huis voor je op een rij gezet. Met verf kan je hele leuke dingen doen, maar ook met andere materialen kan je een mooie variant maken. Laat je inspireren met deze mooie ideeën:

Lambrisering van verf

Het makkelijkst en snelst maak je een lambrisering met verf. Met een aantal handige tips verf je makkelijk een rechte lijn op de muur. Vaak wordt er een hoogte van ongeveer 120 á 140 cm aangehouden.

Een lambrisering kan je in allerlei verschillende kleuren verven. Meestal zie je dat alleen het onderste gedeelte een kleurtje krijgt, maar je kan ook de bovenkant een andere kleur geven.

Ook kan je de lambrisering extra hoog maken, zodat het er net wat spannender uitziet. De hoge lambrisering kan je ook in een donkere kleur verven om alles er wat knusser uit te laten zien.

Nog een leuk idee is het om niet in een rechte lijn te verven, maar om een speels effect te creëren. Dit effect kan je bereiken door met een blokkwast of kleine roller verschillende hoogtes te verven.

Originele lambrisering ideeën

Dit idee van een plankje op de lijn van de lambrisering is niet alleen erg mooi, maar ook praktisch. Lukt het je niet om een rechte lijn te verven? Dan maskeert het plankje dit.

Op het plankje kan je mooie accessoires, zoals je favoriete posters, plaatsen als decoratie. Kijk voor meer inspiratie maar eens bij dit artikel: Tof idee: zet verschillende schilderijen op de lambrisering voor meer kleur in huis.

Lambrisering van hout

Ook een houten variant vinden wij erg mooi. Dit geeft net wat meer karakter en diepte aan een ruimte en deze houten lambrisering kan je verven in elke gewenste kleur.

In plaats van hout kan je er ook voor kiezen om sierlijsten op de muur te plakken. Vaak worden deze sierlijsten als versiering aan het plafond gebruikt, maar dit is een erg leuk alternatief.

> DIY: Zelf een houten lambrisering maken doe je zo

Super origineel vinden wij dit idee om het onderste gedeelte van de muur met behang te bekleden. Heb je een mooi behang gezien, maar vind jij deze te druk voor de hele muur? Dan is dit misschien de oplossing! Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de bovenste helft te behangen.

Eetkamer

Tot slot willen wij ook dit idee voor een lambrisering in de eetkamer of woonkamer met je delen. De onderkant van hout met mooie sierlijsten, de bovenkant met behang: hier komen alle ideeën voor een mooie look samen. Zie je wat voor luxe uitstraling de kamer hierdoor krijgt?

Op zoek naar meer inspiratie voor op de muur?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
8 toffe ideeën voor een lambrisering in huis (ook als je die nu nog niet hebt)
Sluiten