Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 27 okt 2019

Willen we ook: een ladder in de keuken om handdoeken aan te hangen

Het idee van een handdoek ophangen aan de tredes van een ladder is natuurlijk al lang niet meer nieuw. Sterker nog, in elke hippe badkamer zien we wel zo’n minimalistische ladder terug. Maar een ladder in de kéúken gebruiken voor je handdoek en theedoek, dat zagen we nog niet veel eerder.

Gelukkig bestaat daar Pinterest, onze favoriete website (op Roomed na natuurlijk) om inspiratie op te doen. En de foto’s die we daar vonden zijn werkelijk enig.

In oude landelijke huizen en boerderijen vind je soms nog hoge keukenkastjes terug die alleen te bereiken zijn met een hoge ladder. Maar eerlijk is eerlijk: meestal gebruik je de spullen in deze keukenkastjes niet zo vaak.

Je kunt ervoor kiezen om die trap alleen maar in de weg te laten staan, maar je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon gebruiken als handdoekenrek. Gebruik dan vooral een contesterende kleur handdoek, zodat ‘ie extra opvalt. Deze trend mag absoluut gezien worden.

Een landelijke ladder

Als je een plain old houten trap gebruikt, is de kans groot dat je naar een landelijk interieur neigt. Snappen we, want zo’n houten ladder past perfect in een landelijke keuken.

Match ‘m dan ook met een grote houten tafel, pollepels als accessoires en printjes die je aan het boerenleven doen denken.

Niet alleen in de landelijke keuken

Wil je deze trend juist een minimalistischere draai geven? Dat kan uiteraard ook. Wij vinden de bovenstaande roze trap fantastisch. Combineer zo’n kleur met een grijze achtergrond om ‘m extra op te laten vallen. Handdoek eroverheen, en je hebt een onwijs stijlvolle eyecatcher in de keuken.

Meer tips voor de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Willen we ook: een ladder in de keuken om handdoeken aan te hangen
Sluiten