Inspiratieboost: een laag dressoir in de woonkamer voor een moderne look

Inspiratieboost: een laag dressoir in de woonkamer voor een moderne look

Zoek je nog een strak (tv-)meubel met voldoende opbergruimte, maar waar je ook je stylingskills op los kunt laten? Dan is een laag dressoir perfect voor jou. Het staat niet alleen stijlvol, maar het laat je plafond hoger lijken én het accentueert de lengte van je woonkamer. Win-win!

Tijd om een aantal mooie exemplaren eens onder de loep te nemen.

Brit decor
Ikea

Open of gesloten?

Je kunt kiezen voor een laag dressoir met deurtjes of open vakken. Een gesloten kast zal vanzelfsprekend strakker en netter ogen dan een open variant – máár het is ook iets minder sfeervol. Wat dacht je van een gulden middenweg? Als je voor een combinatie van deze twee gaat, heb je de perfecte balans.

Een simpele manier op een kastdeurtje meer sfeer te geven, is door deurknoppen toe te voegen. Deze stoere handgreep van leer maak je bijvoorbeeld makkelijk zelf.

Vosgesparis

Decoreer

Voeg persoonlijkheid en karakter toe met accessoires zoals vaasjes, planten, boeken en schilderijen. Laat de prints op de kast rusten en layer eventueel verschillende exemplaren voor een nonchalante look. Doordat het dressoir laag bij de grond is, houd je veel muur ‘over’. Daarom mag je best losgaan met de decoratie – immers; anders wordt het al snel een lege, saaie en witte hoek. Als je juist van een moderne look houdt, is een minimalistische styling wel gepast.

Dutch bone
Taylr Anne

Sfeervol hout

Is hoogglans wit te kil voor jouw smaak en zoek je een wat warmer element? Kies dan voor houten kastjes. Ondanks dat dit alsnog strak oogt, voegt het materiaal toch meer sfeer toe aan de rest van het interieur. Mooi ook in combinatie met een Perzisch vloerkleed. Zo geef je het moderne meubelstuk een bohemian touch. Hou je meer van een landelijke of industriële inrichting? Ga dan voor steigerhout (in combinatie met staal bijvoorbeeld).

Shoptip: het houten dressoir op pootjes koop je hier.

Wil je meer lezen over hoe je een dressoir kunt stylen?

Check deze drie mogelijkheden dan eens.