Zo kweek je jouw eigen avocadoboom

Heb jij jezelf zojuist getrakteerd op een stuk toast met humus, tomaatjes en verse avocado? Wacht! Gooi de pit van de avocado niet weg! Want wij hebben een leuk projectje voor je gevonden..

Van de pit kun je namelijk je eigen avocadoboom kweken! Dat planten een must zijn in je interieur, wist je vast al – maar hoe leuk is het als je je eigen boompje laat groeien? En het mooiste is: het kan gewoon thuis, op je vensterbank.

avocadoboom
Lebenslustiger

Zo kweek je jouw eigen avocadoboom

Het kweken van je eigen avocadoboom is niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een glas, satéprikkers, een avocadopit én een beetje geduld.

  • Maak de pit goed schoon, anders kan het vruchtvlees gaan rotten.
  • Steek de satéprikkers kruislings door de pit heen en balanceer de pit zo op de rand van het glas. Het puntige gedeelte richt je naar boven.
  • Vul het glas met water totdat de onderkant zich zo’n twee centimeter in het water bevindt.
  • Plaats het glas op een zonnige, warme plek en afwachten maar!
Gustav

Ververs om de dag het water en let er op dat de pit altijd het water raakt. Na zo’n twee tot drie weken zouden de eerste barstjes zich moeten vertonen en enkele dagen later zullen er wortels uit de onderkant groeien.

Only deco love

Als de worteltjes zo’n vijf tot tien centimeter lang zijn, kun je de plant overpitten in een pot met potgrond (let op: een avocadoboom heeft ruimte nodig, dus zorg ervoor dat de pot minstens een doorsnede van vijftien centimeter heeft). Na drie maanden en veel liefde zul je zien dat ‘ie echt begint te groeien.

Wil je graag letterlijk de vruchten plukken van je boom? Dan zul je nóg meer geduld moeten hebben. Want pas na zeven jaar zullen er rijpe vruchtjes groeien aan de takken.

Succes!

Reageer op artikel:
Zo kweek je jouw eigen avocadoboom
Sluiten