Frederique Rekers
Frederique Rekers Woonkamer 5 apr 2021

Guide: zó kan je het best de kussens stylen op je bank

Ze zijn er in allerlei vormen kleuren en patronen: kussens zijn zacht, zitten heerlijk maar decoreren bovendien je bank erg goed. Het liefst leg je de bank er helemaal vol mee maar er zijn wel een paar dingen waar je op kan letten als je bezig gaat met je kussens stylen.

Kussens stylen op je bank

Het kan soms best een uitdaging zijn: hoe leg je de kussens neer, welke kleuren of patronen kies je en wanneer is genoeg ook écht genoeg? We zullen al je vragen beantwoorden zodat elk kussen op jouw bank goed tot zijn recht komt.

Kies een kleurenpalet

Waarschijnlijk zie je dit vaker terugkomen maar het is oh zo belangrijk om een kleurenpalet te kiezen. We hebben het dan over een kleurencombinatie van ongeveer drie tot vijf kleuren die je aan kan houden zodat het geen carnaval wordt in je huis.

Op deze manier kan je stijlen en patronen makkelijker met elkaar combineren en creëer je meer eenheid op je bank. Maar let op: verspreidt deze kleuren goed over de bank zodat je niet links alleen maar gele kussens hebt en rechts alleen maar paarse.

De stijlen en patronen op je kussens kunnen zo wild zijn als je wilt omdat dezelfde kleuren er wel in terugkomen. Er gebeurt dus van alles, maar toch blijft het goed bij elkaar passen.

6 redenen waarom je een satijnen kussensloop nodig hebt

Verschillende maten en vormen

Voor een speels effect staat het leuk om te variëren met de vorm en grootte van de kussens. Kies voor bijvoorbeeld grote vierkante kussens in combinatie met ronde kleine. Het zorgt ervoor dat je bank een iets levendigere look krijgt en interessanter wordt om naar te kijken.

Mix texturen met elkaar

Naast dat je kan spelen met de maten en vormen is het ook leuk om te kiezen voor verschillende texturen. Zo wordt het niet saai en heb jij de zachtste bank die er is. Als je rustigere kleuren hebt gekozen in je kleurenpalet dan kan je juist los gaan met de texturen!

3 alternatieven voor de standaard vierkante kussens op de bank


Houd verder wel rekening met de stof/textuur van je bank. Dit is je basis en als je kussens te erg lijken op de stof van je bank kan het saai overkomen, je wilt juist dat de kussens je bank aanvullen.

De kussens stylen en neerleggen op je bank

Goed, de kussens zijn gekozen maar hoe leg je ze neer? We zeiden net al, je mix de kleuren door elkaar, dus leg niet een hele groep kussens van dezelfde kleur in één hoek.

Verder is het handig om te beginnen met de grote (die even groot zijn) kussens en hiervan één in elke hoek te leggen. Als je over houdt mag je ze verder verspreiden over je bank.

Vervolgens kan je voor deze grote kussens lagen creëren door kleine kussens ervoor te plaatsen. Je kan kiezen voor kussens die een beetje bij elkaar passen voor een formelere look of voor kussens die juist niet bij elkaar passen voor een eclectische look.

Verder kan je helemaal los gaan met je kussen stylen en kan jij genieten van je perfecte bank met kussens.

Het bankje in de gang stylen? Gebruik de regel van drie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

StylebyemiliyhendersonFamilyhandyman

Reageer op artikel:
Guide: zó kan je het best de kussens stylen op je bank
Sluiten