Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 11 jun 2020

Slaapkameretiquette: zó bepaal je het aantal kussens in de slaapkamer

Soms wil je gewoon neerploffen in zo’n Amerikaans bed met duizend kussens. De een is daar dol op, de ander houdt de slaapkamer liever wat rustiger. Per jaar brengen we 3000 uur door in de slaapkamer, dus het mag zeker gezellig zijn.

Wat zijn de tips en tricks voor kussens in de slaapkamer? Wij geven je een lesje slaapkamer etiquette.

We beginnen bij de basis: de slaapkussens

Natuurlijk, in je bed moeten sowieso slaapkussens liggen. Dit is dan ook de basis van alle kussens die je neer wilt leggen. De meeste mensen hebben gewoon 1 slaapkussen op hun bed liggen. Slaap je met z’n tweeën? Dan liggen er natuurlijk 2 kussens.

Slaapkussens zijn er vaak in 3 verschillende maten: standaard, kingsize en queensize. Deze kan je goed beschermen door het gebruik van een kussen-beschermer. Zo’n beschermer helpt je om langer te doen met kussens. Al hoewel deze basis kussens vooral functioneel zijn, hoeven ze niet saai te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurd kussen of een mooi detail erop.

Decoratieve kussens

Nu komen we aan bij deel twee van je luxe bed. De reden dat bedden in woonmagazines (en hier op Roomed!) er altijd zo prachtig uitzien, zijn Euro-kussens. De naam heeft dit kussen, omdat deze kussens vroeger in Europa werden gebruikt als slaapkussen.

Ze zijn vaak 66 bij 66 cm en zijn zowel functioneel als decoratief. Want naast dat ze er stijlvol uitzien, geven ze ook steun aan je rug wanneer je rechtop leest of Netflix kijkt. Door de hoogte van de kussens wordt de aandacht omhoog gebracht en naar de rest van de slaapkamer. Kies één zo’n Euro-kussen voor een eenpersoonsbed, twee voor een queensize bed en drie voor een kingsize bed.

Kussens als accent

Slaapkussens en Euro-kussens zijn met name functioneel, maar accent kussens zijn puur voor de leuk. Je zou deze kussens kunnen zien als de sieraden van je bed. Als je bed neutraal en tijdloos is, zoals bijvoorbeeld een little black dress, kunnen accent kussens de statement ketting zijn. Het leuke hieraan is dat je op deze manier makkelijk kan afwisselen met stijlen. Per seizoen kan je afwisselen met je accentkussens.

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

Blijf combineren

Bij de opstelling van je kussens kan je spelen met verschillende texturen, patronen, kleuren en groottes. De opties zijn eindeloos, of je nou gaat voor felle kleuren of faux fur. Met deze etiquette weet je sowieso hoe je ze moet neerleggen.

Meer slaapkamer inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slaapkameretiquette: zó bepaal je het aantal kussens in de slaapkamer
Sluiten