3 alternatieven voor de standaard vierkante kussens op de bank

Een mooie bank in de woonkamer, mét een vrolijk stel kussens erop. Leuk, maar wel erg standaard. Vooral als het gewoon vierkante kussens zijn met een effen kleur. Roomed helpt je herinneren aan een paar leuke alternatieven die net een beetje origineler zijn en nauwelijks moeite kosten!

Benieuwd? Lees snel verder.

Familjeliv

1. Géén kussens op de bank

Yes, je leest het goed: ons eerste alternatief is er meteen een die lijnrecht tegenover de standaard staat. Gewoon helemaal niks. Sommige banken hebben zo’n mooi en bijzonder stofje (bijvoorbeeld velvet), dat het bijna zonde is om deze te verbergen achter een lading kussens. Het kan natuurlijk ook zijn dat je bank zelf al een drukke print heeft of dat er een patroon vormt in de stof. Ook dan kan het juist voor extra rust zorgen om te kiezen voor een lege bank.

A Cup Of Jo

2. Een zacht plaid of speels vachtje

Dit is vaak een iets strakker alternatief voor de standaard kussens op de bank. In plaats van meerdere losse accessoires, kies je hier voor één groter item.

Rip and Tan

3. Gekke vormen of opvallende stofjes

Toch echt liever kussens, maar dan wel origineel? Ga voor opvallende kussentjes in bijzondere vormen of met een opvallend printje. Ronde kussentjes bijvoorbeeld, maar ook kussens in de vorm van een dier of ander object is een goede optie. Kies dan wel voor maar één of twee kussens op je bank, anders wordt het te druk en wordt de aandacht niet meer genoeg op de kussens gevestigd.

Do it yourself!

Tip van Roomed: maak heel gemakkelijk – en low budget – je eigen geknoopte kussen! Origineel en stijlvol. Check hier hoe.

Reageer op artikel:
3 alternatieven voor de standaard vierkante kussens op de bank
Sluiten