Oh la la: deze kunstenaar maakt kunstwerken na met Pantone kleurstalen

Wat krijg je als je een kunstenaar aan de slag laat gaan met Pantone kleurstalen en klassieke schilderijen? Precies: een creatieve versie van jouw favoriete schilderijen. Typisch een gevalletje ‘waarom heb ik dit niet verzonnen?’, maar wel héél fijn en inspirerend om naar te kijken.

We kennen de Pantone kleurstalen natuurlijk allemaal uit de bouw- en verfwinkels. Want zeg nou zelf, wie is er niet úúren in de weer geweest met die kleurenstalen voordat de juiste kleur op de muur uitgekozen was? Vaak neem je dan ook tientallen verschillende kleurenstalen mee naar huis, waar je ze vervolgens weggooid.

Zonde, vond kunstenaar Nick Smith. Met honderden kleuren Pantone kleurstalen maakte hij daarom verschillende kunstwerken na, zoals werk van Andy Warhol, de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh. En het resultaat is stunning.

Als je wat verder weg van je scherm staat en je je ogen een beetje dichtknijpt, dan is de gelijkenis treffend. Wij vinden het in ieder geval een fantastisch idee om dit zelf een keer te maken van een lievelingsschilderij. Mochten we hier binnenkort tijd voor hebben, dan zie je de DIY uiteraard op Roomed verschijnen.

Nog meer Pantone

We kennen Pantone natuurlijk niet alleen van de kleurstalen, maar ook van de voorspellingen die ze elk jaar doen. Dit wordt volgens Pantone dé kleurtrend van 2019.

Kunstenaar: Nick Smith
Bron: laughingsquid

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Oh la la: deze kunstenaar maakt kunstwerken na met Pantone kleurstalen
Sluiten