Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 14 dec 2018

Wow! De kunstkerstboom is bijna net zo populair als een echte kerstboom

De tijd van het versieren van de kerstboom is weer begonnen, hoera! Hoewel eerst een echte kerstboom vroeger altijd overduidelijk het populairste was, komt daar nu verandering in. De neppe variant is tegenwoordig bijna net zo populair. Bijna de helft van de Nederlanders gaat voor een kunstkerstboom. Niet zo gek ook, gezien het veel voordelen heeft.

Een kunstkerstboom heeft geen naalden die uitvallen, geen beestjes in de boom én het is duurzaam. Als je één keer een goede koopt, kun je diezelfde boom de komende jaren blijven gebruiken. Terwijl 87 procent van de echte kerstbomen na Kerst in de vuilnisbak of op de brandstapel belandt, volgens een onderzoek dat Biano.nl uitvoerde.

Wist je trouwens ook dat je een kerstboom kan huren?

kunstkerstboom

Ga jij voor een echte of een kunstkerstboom?

Dat de kunstkerstboom steeds populairder wordt, is dus een mooie trend die zeker duurzaam is. Ondanks dat de authentieke boom steeds meer uit beeld verdwijnt, blijft de kerstdecoratie wél traditioneel. De helft van de respondenten kiest nog steeds voor traditionele kerstversiering en 30 procent laat zich verleiden door de nieuwste kersttrends.

Meer lezen over Kerst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wow! De kunstkerstboom is bijna net zo populair als een echte kerstboom
Sluiten