Ga voor kunst in je interieur met het schattige Mozaïekplantje

Met zijn kleine maar mega artistieke bladeren is het Mozaïekplantje een favoriet bij ons op de redactie. Oorspronkelijke komt ‘ie uit de jungle van Peru, maar tegenwoordig zien we ‘m vaak terug in interieurs én is ‘ie uitermate geschikt voor in een terrarium.

We hoeven vast niet te vertellen waar de naam ‘Mozaïekplant’ vandaan komt: van de prachtige tekeningen op de kleine blaadjes natuurlijk. Het grote verschil in kleur tussen de nerf en het blad zorgt voor een kleurrijk, kunstig plaatje. En laten we dat nou net héél leuk vinden in ons interieur!

Een Mozaïekplant verzorgen

Het Mozaïekplantje (Latijnse naam: Fittonia Albivenis) zien we vooral terug in een terrarium, omdat het plantje van een constante, hoge luchtvochtigheid houdt. In huis is ‘ie dus lastiger goed te verzorgen, maar het kan wel.

Zet het plantje op een plekje in de schaduw. In de jungle van Peru groeit het Mozaïekplantje vooral onder de bladeren van grote planten, waardoor het plantje weinig zonlicht ziet. Een plekje in de schaduw vindt hij dus fijn. Zet je ‘m wel in de zon, dan zul je zien dat de prachtige bladeren en roze nerven van de plant verbleken.

Het Mozaïekplantje water geven

Geef een Mozaïekplant veel water, dat vindt hij fijn. Zorg er voor dat de grond altijd een beetje vochtig is. Ook elke dag de bladeren nevelen met een plantenspuit is een goed idee.

Hangt je plant er maar slap blij, en lijkt het alsof je plantje uitgedroogd is? Gooi ‘m dan nog niet de prullenbak in, want hij kan er nog bovenop komen! Een uitgedroogd Mozaïekplantje komt weer tot leven als je een flinke scheut water geeft. Bijzonder he!

Meer lezen over planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ga voor kunst in je interieur met het schattige Mozaïekplantje
Sluiten