Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 12 dec 2019

In dit eclectische interieur speelt kunst een grote rol (en daar kan je van leren!)

Ben jij ook gek op kunst, maar weet je niet op welke manier je kunstwerken in jouw interieur het beste naar voren kan laten komen? Dan hebben we het ideale appartement voor je gekozen. De bewoners houden duidelijk ook van kunst in een eclectisch interieur, en hebben dat op een fantastische wijze toegepast.

Dit eclectische interieur lijkt in eerste instantie misschien een bij elkaar geraapt zooitje, maar als je er goed naar kijkt zie je dat overal over nagedacht is. De kleuren, de dynamiek van het interieur, en zelfs de warmte die het appartement uitstraalt. Kijk mee en laat je inspireren.

kunst in interieur inspiratie
Bron: Bolaget

We beginnen met het grootste kunstwerk dat we in het appartement kunnen vinden. Direct naast de bank staat een gouden kunstwerk van minstens twee meter hoog.

Inderdaad, staat. Wat we in dit interieur namelijk vaker terug gaan zien is dat de bewoners ervoor gekozen hebben om de kunstwerken niet aan de muur op te hangen, maar nonchalant op de grond laten staan. Dit geeft een speelse uitstraling, én zorgt er natuurlijk voor dat je geen gaten in de muur hoeft te boren. Ideaal voor huurhuizen.

kunst in eclectisch interieur inspiratie
Bron: Bolaget

Aan de andere kant van de bank hangen de kunstwerken overigens wel gewoon. Hier is de regel van drie toegepast: er is gekozen voor drie kunstwerken in dezelfde stijl die elkaar versterken. Simpel, maar effectief.

Op het dressoir zijn alle schilderijen trouwens gewoon weer neergezet. Dat neerzetten is ook meteen een goede optie als je ervan houdt om nog eens te wisselen met je kunstwerken (wat vaak voorkomt met een eclectisch interieur). Zo voorkom je dat je telkens weer nieuwe gaten in de muur moet boren.

kunst in interieur inspiratie
Bron: Bolaget
kunst in eclectisch interieur inspiratie
Bron: Bolaget

Als we in de keuken kijken, valt het gelijk op dat er gekozen is voor verschillende stoelen aan de eettafel. De stoelen zijn echter wel in hetzelfde kleurenpalet, waardoor ze enorm goed bij elkaar passen. De hanglampen boven de eettafel zorgen ervoor dat de keuken een modernere feeling krijgt.

Enne, was het je al opgevallen dat de bank uit de woonkamer ook precies dezelfde kleur is? Zo wordt ervoor gezorgd dat de woonkamer en de keuken met elkaar verbonden worden.

kunst in eclectisch interieur inspiratie
Bron: Bolaget

Uiteraard is er ook nog een kunstwerk in de keuken neergezet, links van de eettafel. Ook dit kunstwerk past weer precies in hetzelfde kleurenschema als de rest – zelfs de lijst van het kunstwerk matcht weer met de grote buffetkast.

Binnenkijken in andere eclectisch interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In dit eclectische interieur speelt kunst een grote rol (en daar kan je van leren!)
Sluiten