Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 18 feb 2020

4 mooie ideeën voor kunst in de kinderkamer

Als er iets is waar wij blij van worden dan zijn het wel interieurs waar kunst de hoofdrol speelt. Dat je kunst in de kinderkamer ook kunt terug laten komen, laten we je dan ook maar al te graag met dit artikel zien. Met lieflijke prints en illustraties van dieren kun je de kinderkamer een speelse styling geven.

Vorm van kleurrijke afbeeldingen en posters een mooie gallery wall of plak een muursticker op. Zelfs de eigen creaties van je zoon of dochter kun je tentoonstellen!

Kunst in de kinderkamer

1. Creëer een Gallery Wall

Een van de leukste manieren om kunst in de kinderkamer te brengen is door een gallery wall te maken. Ga voor de perfecte indeling en maak een vrolijke mix van posters en illustraties in kleurencombinaties. Dit is ook meteen een makkelijke manier om meer kleur toe te voegen aan de kinderkamer.

> Zó maak je een gallery wall: Een Instagram proof gallery wall maak je zo (tips van een interieurexpert)

2. Muurstickers met toffe print

Muurstickers geven snel en makkelijk een speciaal effect aan de ruimte, maar ook omdat het er vaak gewoon heel tof uitziet. Er zijn enorm veel webshops die leuke variaties verkopen. Ook fijn: een muursticker is goedkoper én minder permanent dan een muurschildering.

Wist je dat muurschileringen tegenwoordig trouwens écht niet alleen nog voor kinderkamers zijn? Sterker nog, een ‘volwassen’ muurschildering is een echte trend in interieurland. Je leest er hier alles over: alles wat je wilt weten over muurschilderingen.

3. Pak uit met dieren in de kinderkamer

Dieren zie je vaak terug in het interieur, bijvoorbeeld door het toevoegen van verschillende huiden en vellen als kleed of panterprint accessoires. In de kinderkamer kun je kiezen voor kunstige muurstickers, posters of leuke kussentjes met een dierenprint.

Maar als je een keer écht iets bijzonders wil toevoegen, ga dan voor een zachte, lievere versie van het bekende rendierhoofd aan de muur, zoals je hier op de foto ziet. Dit geeft een speelse artistieke look mee aan de kinderkamer.

Bekijk ter inspiratie ook even dit artikel: Leuke decoratie voor aan de muur: een (fake) dierenkop als eyecatcher

4. Een persoonlijke look met eigen creaties

Het leuke van kinderen is het feit dat ze vaak nog zulke fijne creatieve uitspattingen hebben. Maak hier gebruik van door ze in het interieur van de kinderkamer te verwerken! Kleurrijke tekeningen mogen aan een lijn opgehangen worden aan de muur, dit geeft een leuk speels én persoonlijk effect. Of gebruik washi tape om de kunst aan de muur te hangen.

Maar ook leuk: verf samen een kast in een bepaald patroon met felle kleuren. Betrek je kind bij grote, persoonlijke projecten. Vinden ze leuk!

Meer tips voor de kinderkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 mooie ideeën voor kunst in de kinderkamer
Sluiten