Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 22 jul 2020

Lekker slapen – deze 5 kruiden zorgen voor een heerlijke nachtrust

Het is zeer vervelend als je niet in slaap kan komen. Misschien komt het door stress of is het gewoon veel te warm. Helemaal lastig als je de volgende ochtend gewoon vroeg op moet. Gelukkig schreef Dalí van blog Zonderzooi op zustersite Bedrock dat kruiden voor een betere nachtrust een goede oplossing zijn om beter te ontspannen en sneller in slaap te komen.

Met deze kruiden slaap je binnen de kortste keren als een roosje en hoef je je geen zorgen meer te maken.

> Lees ook: Op deze manier richt je je slaapkamer het beste in voor een betere nachtrust

5 kruiden voor betere nachtrust

1. Lavendel

Als je de geur van lavendel een aantal keer diep inademt, komt je brein automatisch al meer tot rust.

Je kunt hierbij denken aan lavendelgeur door essentiële oliën of een boeket heerlijk gedroogde lavendel in de slaapkamer. Ook lekker om een katoenen zakje te vullen met verse lavendel en dit naast je kussen te leggen.

Niet alleen is de geur van lavendel rustgevend, maar ook de stoffen in lavendel zijn goed voor rust in je hoofd. Lavendel werkt namelijk stress verlagend en dat heeft weer effect op hoe je slaapt.

2. Kamille

Met behulp van kamille slaap je echt als een roos. Ook kamille zorgt voor meer rust in je hoofd. Je kunt voor het slapen gaan een lekker kopje kamillethee drinken om jezelf te kalmeren of een zakje met kamille kruiden naast je hoofdkussen leggen voor een constante geur.

3. Valeriaan

Valeriaan is toch wel hét kruid om beter te kunnen slapen. Voor iemand die in bed nog veel ligt te piekeren, is de licht rustgevende werking van valeriaan erg prettig. Het is een natuurlijk middel tegen stress, spanning en nervositeit. Niet alleen handig voor het slapen gaan.

Vaak zit valeriaan verwerkt in slaapthee, maar je kunt ook valeriaan druppels aanschaffen om te nemen voor het slapen gaan.

4. Verveine

Misschien klinkt dit kruid minder bekend in de oren. Verveine wordt ook wel citroenverbena genoemd. Het heeft dus ook een frisse citroengeur en smaak.

Dit kruid kalmeert de zenuwen en zorgt voor meer ontspanning in je lijf. Perfect wanneer je vaak in bed nog aan het stressen bent over werk of andere zaken.

Wij raden aan dit kruid te drinken als thee voor het slapen gaan. Je kunt het ook goed combineren met andere kruiden in een thee zoals valeriaan en lavendel.

5. Lindebloesem

De smaak van lindebloesem is heerlijk zoet en doet een beetje denken aan honing. Lindebloesem kalmeert je zenuwstelsel en zorgt daarom voor een betere nachtrust. Daarnaast helpt het tegen rusteloosheid en angst.

Lekker om te drinken als thee voor het slapengaan. De zoete smaak maakt het ook een geschikt kruid om te drinken voor kinderen die kampen met rusteloosheid voordat ze gaan slapen.

Ook een fijne slaapkamer helpt met het slapengaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bedrock

Reageer op artikel:
Lekker slapen – deze 5 kruiden zorgen voor een heerlijke nachtrust
Sluiten