Inspiratieboost: de klassieke kroonluchter met een moderne twist

Inspiratieboost: de klassieke kroonluchter met een moderne twist

Een kroonluchter is, zeker in combinatie met een plafond met sierelementen, the queen of elegance. Het is een waar statement piece en tilt elke ruimte naar een hoger level. Vandaag inspireren we je niet met de decadente, klassieker, maar met de moderne variant.

Lees ook: de mooiste interieurs met ornamenten en sierlijsten

The art bowl

Eerder verklaarden we al onze liefde voor glazen bollen als verlichting boven de eettafel, maar ook in de woonkamer is deze moderne variant van een kroonluchter een hit. Een transparant exemplaar is wat neutraler, terwijl je met gekleurd glas de impact van deze beauty vergroot.

Bovenstaande lamp is de de Tage lamp van Pholc en echt favoriet op de Roomed redactie! Bekijk dit artikel met de mooiste inspiratiebeelden.

Sarah Sherman
Journal

Een strakke, gouden kroonluchter als deze heeft dankzij de vormen en de materiaalkeuze een moderne uitstraling. Het goud zorgt er voor dat de lamp haar kenmerkende elegantie behoudt.

Binti Home
Clayton Gray

Een rieten exemplaar of een eentje met touw past goed bij een bohemian interieur. Ondanks de grootte, heeft het door de natuurlijke materialen een zachtere uitstraling.

Fan van bovenstaande lamp? En een flinke spaarrekening? Deze boho chic kroonluchter koop je hier.

Shannon McGrath

Of creëer je eigen statement lamp door meerdere peertjes te bundelen.

Meer verlichtende inspiratie