Maud van Dijck
Maud van Dijck Verlichting 29 aug 2021

Back to oldskool: de kristallen kroonluchter staat in elke woonstijl

Twijfel je of je een kroonluchter ergens in huis zal ophangen? Wij zeggen doen! Met een kristallen kroonluchter maak je een statement in je interieur en het kan een eyecatcher in iedere ruimte zijn.

Er zijn altijd wel wat dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een item voor je interieur en bij een kroonluchter is dat nog wat meer dan bij anderen.

Je wilt een kroonluchter kopen, maar welke?

Er zijn toch wel meerdere dingen die komen kijken bij het kopen van een kroonluchter. Zo heb je de prijs, de grootte en de stijl die je toch wel allemaal in orde wilt hebben voordat je straks de kristallen al in je huis hebt hangen.

Bepaal eerst in welke ruimte een kristallen kroonluchter een echte toevoeging is. Wil je je eetkamer er eleganter uit laten zien? Dan zou een kroonluchter mooi boven de tafel kunnen hangen. Of wil je echt in luxe badderen? Met een kroonluchter in de badkamer zal dat wel lukken.

Natuurlijk is de stijl uiteindelijk het belangrijkste, want een kristallen kroonluchter is er om mee te pronken!

Check hoeveel je echt kwijt bent aan je kroonluchter

Ook al zijn er veel kroonluchters die voor een redelijke prijs te koop zijn, kan je het beste ook altijd de verzendkosten checken en of er sprake is van retourkosten. Bij kroonluchters kan dit namelijk oplopen door het gewicht van het pakket.

Daarnaast kunnen er ook nog installatiekosten bij komen of ze moeten bij je aankoop inbegrepen zijn. Wij raden het namelijk niet aan om het zelf te doen of je moet héél handig zijn. Het laatste wat je wilt is dat je mooie kristallen kroonluchter naar beneden valt.

Puur voor de sier of ook praktisch?

Is je kroonluchter dadelijk dé lichtbron in je ruimte? Dan wil je natuurlijk wel een kroonluchter die ook echt zal shinen. Je kan dan niet alleen focussen op het design, maar je moet ook rekening houden met de praktische kant.

Mocht het zo zijn dat je zo’n leuke en sierlijke kroonluchter hebt gevonden die eigenlijk niet genoeg licht geeft, denk er dan goed over na of je misschien een extra lamp wil kopen.

Wat is de ideale grootte?

We hebben een handige formule voor je gevonden:

kamerbreedte in meters + kamerlengte in meters x 10
=
diameter kroonluchter in centimeters

Zo krijg je een idee van hoe groot je kroonluchter het beste kan zijn in de kamer waarin je hem wil hangen.

Let wel op dat wanneer je de kroonluchter boven een tafel hangt dat deze tussen de 60 tot 70 cm erboven hangt. En voor de diameter kan je het beste aanhouden dat deze de helft tot 2/3 van de tafelbreedte is.

Welke stijl kroonluchter past in jouw interieur?

Deze toffe kroonluchters passen geweldig in een industrieel interieur. Maar welke passen bij jou in huis? Denk goed na over hoe je je kroonluchter wilt gebruiken. Kristallen kroonluchters zijn van zichzelf eyecatchers, maar dat betekent niet dat ze geen kalmte in je interieur kunnen brengen.

Kies voor een simpel design in een druk interieur bijvoorbeeld en je creëert een middelpunt dat rust voor het oog brengt. Of ga voor een echt uniek design in een modern interieur waardoor je kroonluchter nog meer die wauw-factor krijgt.

Waar koop je hem?

Het is even zoeken waar je er een zou willen kopen, want je budget speelt natuurlijk ook een rol. Wij hebben echter wel een paar toffe opties op een rij gezet:

– Lekker vintage: bij een kringloopwinkel in de buurt
– Klassiek landelijk: antieke kroonluchters bij Kroonatelier De Rode Hoeve
– Mooi modern: bij Lampen24 (ook kroonluchters in vele andere stijlen)
– Stoer industrieel: bij de bekende Bol.com

8x inspiratie voor een Frans interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ROFRA Home

Reageer op artikel:
Back to oldskool: de kristallen kroonluchter staat in elke woonstijl
Sluiten