Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 7 apr 2020

Waarom we deze lente écht kristallen aan ons interieur toevoegen

Jij bent lekker bezig. Je hebt je huis de laatste tijd opgeruimd met de stem van Marie Kondo in je achterhoofd. Alles wat geen joy sparkt, heb je weggedaan of een tweede leven gegeven. Maar eerlijk is eerlijk: nu vind je het lastig om weer nieuwe items aan je interieur toe te voegen. Herkenbaar? Wij vertellen je waarom je in elk geval wél kristallen zou toe moeten voegen aan je interieur.

Op de Roomed-redactie zijn we de laatste tijd in to kristallen. Deels omdat ze er natuurlijk prachtig uitzien en een mooie toevoeging aan je interieur zijn, maar ook omdat kristallen een bijzondere werking hebben op de ruimte waar ze in liggen.

Het effect van kristallen in je interieur

Heather Askinosie is een echte kristallen expert. Zij zegt op Domino dat je, juist na het rigoureus opruimen van je huis, kristallen in huis moet halen voor nieuwe energie. Volgens Heather kunnen de juiste kristallen op de juiste plaats een ruimte evenveel beïnvloeden als het veranderen van de kleur op de muur. Ja, echt waar.

Kristallen in je interieur kunnen er onder andere voor zorgen dat de mood of sfeer in huis significant verbeterd. Ze kunnen zorgen voor een peaceful sfeer in de slaapkamer, of juist een vrolijke touch geven aan je woonkamer.

Maar let op: kijk wel uit welk kristal je in welke kamer gebruikt. Het kan zijn dat je lastiger in slaap valt als je een energieke kristal op je nachtkastje neerlegt. Elk kristal heeft een unieke energie, waardoor elk kristal ook een eigen gevoel aan de kamer kan geven. Heather vergelijkt het met het kiezen van het juiste kleurenschema voor in huis.

Benieuwd naar de meest populaire kristallen, en welk effect zij op de ruimte hebben? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1. Seleniet

Een van de beste kristallen om een opgeruimde ruimte nieuwe energie te geven, is seleniet. Je kent ze misschien wel als grote doorschijnende gipskristallen. Seleniet kan een ruimte in huis vullen met nieuwe, positieve energie.

2. Zwarte kyaniet

Heb je tijdens het opruimen van je huis moeite met het loslaten van je oude items? Dan zou zwarte kyaniet een goede optie voor jou zijn. Dit kristal kan je namelijk helpen met het loslaten van jouw aantrekkingskracht tot items die je moeilijk vind om weg te doen.

Door zwarte kyaniet in huis te halen kan je misschien die extra stap maken om items weg te doen waar je nu nog moeite mee hebt. Zie het als emotionele support om je weg te vinden in de items waar je echt blij van wordt.

3. Rose quartz

De prachtige steen rose quartz staat voor onvoorwaardelijke liefde. Deze steen gaat je helpen met zelfliefde, relaties, vriendschappen en elke andere relatie waar je wel een beetje liefde in kan gebruiken. Door een mooie rose quartz in een ruimte neer te leggen kan ervoor zorgen dat de ruimte gevuld wordt met het gevoel van liefde.

4. Amethist

Het paarse Amethist is misschien wel onze favoriet. Het is een steen die zorgt voor een relaxte sfeer in huis, en zorgt ervoor dat je momenten van rust en kalmte kunt vinden.

5. Zwarte tourmalijn

Zwarte tourmalijn is een beschermende steen die je beschermt tegen negatieve energie en ongewenste energie. Leg deze net buiten je voordeur om als het ware een beschermend schild van energie in je huis te krijgen.

Verwacht niet dat je leven door kristallen miraculeus gaat veranderen. Dan ga je teleurgesteld naar huis. Het kost misschien tijd om de echte effecten te merken. Kristallen zijn krachtig, maar zijn er vooral om je te helpen naar een beter, positiever leven. Je hebt dat alleen wel helemaal zelf in de hand.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom we deze lente écht kristallen aan ons interieur toevoegen
Sluiten