Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie december 12, 2017

Met deze kristallen en edelstenen verbeter je de sfeer in huis

Hoewel ik mezelf persoonlijk niet zou omschrijven als een zweverig of spiritueel persoon, ben ik altijd toch nieuwsgierig naar de werking van kristallen en edelstenen. Wist je dat ze niet alleen een mooi sierstuk zijn, maar ook kunnen helpen bij allerlei kwaaltjes?

Ook nieuwsgierig? Met deze kristallen en edelstenen verbeter je de sfeer in huis.

Urban Jungle Bloggers

In je woonkamer

Op je dressoir, in een mooi glazen doosje of als pronkstuk in een vitrinekast: edelstenen kun je eindeloos stylen in je interieur. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar kunnen ook de sfeer in huis helpen verbeteren. De prachtige paarse, ruwe amethist is één van de meest populaire edelstenen. Wist je bijvoorbeeld dat deze helpt om negatieve emoties af te voeren? Samen met rozenkwarts en bergkristal vormt amethist bovendien de zogenaamde ‘gouden driehoek‘. De stenen versterken elkaar en zorgen voor harmonie in het hele huis en een liefdevolle sfeer.

Heb je veel planten in huis? Maak dan eens zelf kristalwater, door een aantal verschillende stenen in een vaas met water te leggen. Planten reageren vooral goed op bergkristal.

Park and Pacific

In je slaapkamer

Slaap je onrustig of heb je veel last van nachtmerries? Dan zijn er verschillende edelstenen die je kunnen helpen beter te slapen. Leg bijvoorbeeld rozenkwarts neer op je nachtkastje. Deze ‘steen der liefde’ heeft een ontspannende werking en kan helpen angstige dromen te verminderen. Last van slapeloosheid? Wellicht kan een maansteen jou helpen. Als je veel piekert en twijfelt, leg dan rhodochrosiet onder je kussen. Dit werkt namelijk kalmerend en verenigd tegenstrijdige gevoelens en gedachtes.

Amazon

In je studeerkamer of home office

Heb je een belangrijk examen waar je nog flink voor moet studeren? Fluoriet kan zorgt ervoor dat je de leerstof extra goed op kan nemen én het helpt je beter te concentreren. Kun je wel wat inspiratie en creativiteit gebruiken? Leg dan de regenboogkleurige steen opaal op je bureau.

Geloof jij in de werking van edelstenen?

Reageer op artikel:
Met deze kristallen en edelstenen verbeter je de sfeer in huis
Sluiten