Déze items scoor je allemaal bij de kringloop (tips van een kringloop-expert)

Bij het inrichten van je interieur kun je kiezen voor een minimalistische woonstijl, warmere sferen, veel kleur of juist heel weinig. Er zijn natuurlijk miljoenen manieren om je huis in te richten en veel verschillende designers om je meubels van te kopen. Maar reminder: om een prachtig interieur te hebben, hoef je niet perse alleen nieuwe meubels te kopen. Breng eens een bezoekje aan de kringloopwinkel!

Er zijn namelijk veel prachtige meubels al heel lang geleden gemaakt zijn. Die koop je tweedehands bij een kringloopwinkel. Ik vind het altijd heerlijk om verdwaald te raken in de kringloop, en déze items mee naar huis te nemen:

Dit scoor je in een kringloopwinkel

Antieke meubels

Veel antieke meubels laten zien dat er een verhaal achter schuilgaat, zoals het oude hout en de veelzeggende retro stoffen. Vaak is het toch lastig om zulke antieke stukken te vinden in een gloednieuwe winkel (want die items worden ook altijd rete-snel verkocht). Ga daarom antiekzaakjes of tweedehands winkels af om een ‘statement chair‘ of prachtige oude tafel te vinden. Juist het combineren van oude en nieuwe meubels creëert een hele nieuwe sfeer in je woonkamer.

Schilderijen

Bij kunst is het aanschaffen van eerder gebruikte spullen al een stuk toegankelijker. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen die een aantal eeuwen geleden zijn geschilderd, die kun je natuurlijk nooit nieuw kopen. Het zal je verbazen hoeveel mooie en bijzondere schilderijen je kunt vinden in tweedehands winkels. Van schilderijen gemaakt in de Gouden Eeuw tot mysterieuze doeken met mooie lijsten.

Het leuke van tweedehands interieur winkelen, is dat je ervan kan maken wat je zelf wilt. Ben je gek op het schilderij maar niet op de lijst? Dan vervang je die voor een lijst die je wél mooi vindt. En andersom geldt hetzelfde: ben je verliefd op de ouderwetse gouden lijst maar zie je er liever een ander schilderij in? Vervang het voor wat je maar wilt. Je betaalt immers vaak maar een paar euro voor de bijzondere stukken.

Dit vind je vast ook leuk: DIY: maak van een fotolijst een antieke spiegel!

Vaasjes en kandelaren

Is een antieke stijl niet helemaal jouw stijl, maar ben je wel verzot op woonaccessoires? Ook dan kun je nog goed slagen in een kringloopwinkel. Veel kringloopwinkels staan vól met accessoires en leuke hebbedingetjes. Denk bijvoorbeeld aan kleine gouden kandelaren, klassieke glazen asbakjes of ouderwetse lampjes met kwastjes aan de lampenkap. Je kunt je moderne interieur op een subtiele wijze een vintage karakter geven.

Een laatste tip: als je echt op zoek gaat naar een bepaald item, vind je het niet. Maar laat je je in de kringloop verrassen door wat je er allemaal kunt vinden, dan ga je geheid met volle handen naar huis.

Op zoek naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Déze items scoor je allemaal bij de kringloop (tips van een kringloop-expert)
Sluiten