Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 11 feb 2018

Het favoriete hoekje in het huis van: kringloopliefhebber José

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Deze week kijken we binnen bij José.

José woont samen met haar man in een klein dorpje in het pittoreske Limburg. Volgens haar is het dé perfecte plek om op vintage jacht te gaan (iets wat ze – zacht uitgedrukt – graag doet). “De kringlopen hier zijn een stuk goedkoper dan in Amsterdam bijvoorbeeld.”

Kringloopliefhebber

Van vintage marktjes tot lokale kringlopen: José lust er wel pap van. Bijna wekelijks gaat ze wel even snuffelen bij een klein tweedehandszaakje bij haar in de buurt. ‘Gewoon even kijken wat ze hebben’ wordt zo al snel ‘Ach, voor één euro kan die kom wel mee naar huis’.

“Als ik een mooi bordje zie, kijk ik altijd of er een merk op de achterkant staat. Dat ga ik dan thuis snel opzoeken; want wat als het nou heel veel waard is?” Een miljoenentopper à la Tussen Kunst en Kitsch heeft ze nog niet gevonden. “Wie weet ooit.”

Altijd blijven finetunen

De plek waar het dressoir staat in de woonkamer, is een van de favoriete hoekjes van José. Simpelweg omdat ze deze kan blijven restylen en haar nieuwste vintage pareltjes weer een plekje kan geven. “Mijn laatste vondst was deze vogel, gemaakt van hoorn. Ik kocht ‘m op een markt in Antwerpen, voor een paar euro.”

De grote vaas is een iets minder unieke vondst; deze komt van de IKEA.

tweedehands kringloopliefhebber

Ook deze schattige Matroesjka heeft José voor een prikkie ergens op de kop getikt, net zoals bloemenschaaltje en het vaasje in de vorm van een zeepaardje. “Ik vind het leuk om mijn interieur te decoreren met kleine vintage items. Het geeft sfeer én stiekem ook omdat het een kick geeft als het zo goedkoop is.”

Fotografie: Lotte Wullems

Meer favoriete hoekjes

Vorige keer keken we binnen bij grafisch vormgever Evita: zij maakte van haar serre een heuse urban jungle.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: kringloopliefhebber José
Sluiten