Iris Wijnands
Iris Wijnands Shopping 26 nov 2019

Kringloopshoppen in Utrecht? Dit zijn onze 6 favo kringloopwinkels

Op de redactie van Roomed zien we een bezoekje brengen aan een kringloop in Utrecht echt als een uitje. We lopen graag af en toe eens naar binnen en komen zelden met lege handen terug. We delen de beste kringloopwinkels in Utrecht graag met jullie.

In Utrecht zijn flink wat kringloopwinkels te vinden, maar welke zijn zeker het bezoeken waard? Wij zochten het uit en hebben een lijstje gemaakt van de plekken waar jij je meubels of woonaccessoires zo goed als nieuw kan krijgen.

Kringloop in Utrecht #1: Kraayenest Kringloop

De medewerkers van Kraayenest omschrijven de winkel als de kruidenier van vroeger. Mensen maken praatjes, geven elkaar advies, dragen gedichten voor en vinden soms zelfs de liefde.

Dus, ben je nog single of ben je gewoon opzoek naar tweedehands spullen tegen lage prijzen? Dan moet je zeker regelmatig een bezoekje brengen aan deze kringloopwinkel.

Kringloop Kraayenest is gevestigd op de Amsterdamsestraatweg 583 in Utrecht.

Kringloop in Utrecht #2: Kringloop Plaza

Stichting Kringloop Plaza is net een overdekte rommelmarkt met heel veel meubels. Ze hebben veel glas en servies, een afdeling met vintage en retro en een afdeling met ‘gewone’ meubels. Je kan dus gericht shoppen naar dat wat je zoekt.

De non-profit organisatie werkt met vrijwilligers en schenkt de opbrengst aan goede doelen. Het is een inspirerende plek waar veel mensen op af komen.

Kringloop Plaza vind je op de Ravenswade 54 in Utrecht.

Kringloop in Utrecht #3: Wawollie

Bij Wawollie kun je bewust voor je interieur winkelen. Met het kopen bij of weggeven aan Wawollie steun je namelijk mens én dier. Daarnaast vormen recycling, upcycling en hergebruik de basis van de winkel. Je kan na een bezoekje aan Wawollie met allerlei verschillende soorten vondsten terugkomen.

De kringloop biedt begeleiding en ondersteuning aan werkzoekenden . De opbrengst van de winkel gaat naar dierenwelzijnsorganisaties.

Wawollie heeft twee kringloopwinkels in Utrecht. De ene is te vinden op de Amsterdamsestraatweg 67a in Utrecht, en de andere op de Maarssenbroeksedijk 59 in Utrecht.

Kringloop in Utrecht #4: De Waarde

Deze kringloop in Utrecht waarderen we echt. De winkel heeft overigens de toepasselijke naam ‘De Waarde‘. We vinden hier van alles dat al gebruikt is, maar nog wel waarde heeft. Een vintage kast, een retro bank of juist stoelen met een modern design. Ook verkoopt de kringloop sommige meubels via Marktplaats, zodat je vanaf thuis alvast een paar pareltjes kan spotten.

Het mooie van De Waarde is dat niet alleen jouw mooie kringloopvondsten een (tweede) kans krijgen, maar ook veel van de vrijwilligers. Er werken regelmatig scholieren voor een stage, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, uitkeringsgerechtigden, ex-gedetineerden en TBS’ers.

Kringloop De Waarde vind je aan de Veilingstraat 2 in Utrecht.

Kringloop in Utrecht #5: De ARM

Ze vragen zich het volgende af bij kringloopwinkels van de A.R.M: ‘Waarom een nieuw kastje kopen, als je er één kan kopen met een levensverhaal?’

De kringloop heeft twee locaties. Die op de locatie Hoograven is een heus kringloopwarenhuis te noemen waar een breed assortiment is te vinden. Juist dat aparte tafeltje, kastje of curiosa zijn te vinden in deze kringloop. Met enige creativiteit maak je daar zelf weer een hip kastje van.

Op de locatie op de Oudegracht vind je zowel op straatniveau als in diverse werfkelders allerlei spullen waar je lekker tussen kunt snuffelen. Echt kringloopshoppen doe je hier.

Kringloopwarenhuis De ARM vind je op de Verlengde Hoogravenseweg 63 t/m 69 in Utrecht. Kringloopwinkelstraat Oudegracht vind je op de Oudegracht 247, 253, 255, 266, 272 en 274in Utrecht.

Kringloop in Utrecht #6: Emmaus

Emmaus heeft maar liefst 5 locaties, dus je kan flink gaan shoppen. Bij de kringloop is van alles te vinden. Stoelen en banken, maar ook een piano of bureau.

Wie Emmaus kent weet dat de kringloop mede-dankzij daklozen draait. Zij krijgen bij kringloop Emmaus de kans om te wonen en werken in een gemeenschap. Mooi ideaal toch? Daarnaast gaat er vanuit Emmaus veel goederen en geld naar goede doelen.

Als je dan toch een tafeltje nodig hebt, kun je net zo goed een gebruikt exemplaar bij deze kringloop halen, in plaats van nieuwe kopen.

Kringloop Emmaus Haarzuilens is een woon-werkgemeenschap en vind je op de Eikstraat 14 in Utrecht. We zouden alle vestigingen op kunnen noemen, maar hier staan ze al op een rij.

Meer lezen over Utrecht?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kringloopshoppen in Utrecht? Dit zijn onze 6 favo kringloopwinkels
Sluiten