Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Shopping 22 okt 2019

6 kringloop tips om áltijd met de mooiste vondsten naar huis te gaan

Tweedehands meubels of woonaccessoires bij de kringloop kopen is voor velen (nog) een drempel te ver. Een kringloop heeft de reputatie stoffig en muf te zijn, vooral oude en versleten items te verkopen en absoluut niks hips in het aanbod te hebben. Het tegendeel is waar! Met deze tips zul je gegarandeerd slagen in de zoektocht daar het perfecte item.

Dit artikel is geschreven door Ananda en Jody. Ananda en Jody hebben hun bedrijf Reliving opgericht met de visie dat we meer meubels en woonaccessoires moeten hergebruiken. De kringloop is hier dan ook de perfecte plek voor.

6 handige kringloop tips van experts

1. Wees voorbereid

Weet goed naar wat voor stijl je op zoek bent of wat voor vintage interieur items je wil kopen. Dit maakt het speuren naar items heel doelgericht en je ziet het bos weer door de bomen. Zo kan je prima slagen. Ongeacht of je nou van een industriële inrichting of van een bohemian interieur houdt.

> Dit wil jij ook: geef jouw vintage koffer een upgrade tot koffietafel met deze DIY

2. Het kringloop labyrint

Niet alles staat op een logische plek in een kringloop. Zo hebben wij weleens een geweldige vaas gevonden op de keukenafdeling en een uniek bijzettafeltje op de kledingafdeling. Blijf dus een open blik houden en doe een extra rondje. De kans is groot dat je in dit extra rondje nóg meer leuke items zal spotten.

Neem bij een bezoek aan de kringloop dus vooral je tijd. Hoe langer je blijft, hoe meer mooie dingen je zal vinden.

3. Test je goodies ín de kringloop

Ga op de rieten stoel zitten, doe kastdeurtjes open en dicht, zet een bijzettafeltje in het licht en controleer deze op gebruikssporen. Gebruik ook je neus en ruik aan je vondsten. Als een item in een rokers huis heeft gestaan of in een huis met dieren, adviseren wij deze te laten staan.

We hebben een keer een set stoelen meegenomen en kwamen er thuis achter dat ze ontzettend naar sigaretten roken. We hebben van alles geprobeerd, maar helaas hebben we de geur er niet meer uit gekregen.

> Dit vind je ook leuk: 6 retro kamerplanten die perfect in een vintage interieur passen

4. Gebruik je neus voor design

Probeer altijd door tweedehands items heen te kijken. Een simpel nachtkastje kan er heel anders uit komen te zien met een nieuw set handvaten. En die mooie lampenstandaard geef je al snel een andere look met een nieuwe lampenkap. Kijk met een open blik en onderschat de kracht van een simpele aanpassing niet!

5. Inpakmaterialen

Bij kringloopzaken kan je er niet vanuit gaan dat jouw mooie nieuwe vaas of set wijnglazen veilig wordt ingepakt. Neem daarom zelf kranten, dozen, verhuisdekens en/of dekbedovertrekken mee.

Op één van onze eerste kringloop bezoeken hadden we hier geen rekening mee gehouden en de auto volgeladen met de mooiste glazen items. De rit naar huis was rammelend, rinkelend en vooral erg stressvol.

> Ook lezen: Vintage houten meubels geven je woonkamer in één klap veel sfeer

6. Transport van de kringloop naar huis

Ben je bang dat je die ene mooie houten kast niet thuis krijgt? Vaak wordt er vanuit de kringloop tegen betaling transport aangeboden. Of kan je jouw aankoop een dag laten staan. Op die manier heb je zelf even de tijd om een auto te lenen of een vriend/vriendin/ouder/oma/opa aan de arm te trekken je te komen helpen.

We zijn erg benieuwd wat voor ervaring jullie met kringloopwinkels hebben en of jullie ook nog tips hebben voor ons. Nu wij onze kennis gedeeld hebben is de volgende vraag uiteraard waar de leukste kringloopwinkels en vintage markten te vinden zijn. We zullen binnenkort onze favo adresjes op Roomed delen!

Wij zijn Ananda en Jody van Reliving.nl: dé nieuwe marktplaats voor tweedehands design en interieur. Door middel van een zorgvuldig gecureerd aanbod door experts willen we laten zien dat je jouw droominterieur kan creëren met duurzame tweedehands items.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 kringloop tips om áltijd met de mooiste vondsten naar huis te gaan
Sluiten