Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 27 aug 2019

Interieur shoppen bij de kringloop? 4 x de allerbeste tips

Bij het inrichten van je interieur kun je kiezen voor een minimalistische stijl, warmere sferen, veel kleur of zelfs regelmatig je hele inboedel vervangen. Er zijn natuurlijk miljoenen manieren om je huis in te richten en veel verschillende designers om je meubels van te kopen. Maar om een prachtig interieur te hebben, hoef je niet perse alleen nieuwe meubels te kopen.

Er zijn namelijk veel prachtige meubels al heel lang geleden gemaakt zijn en die koop je tweedehands bij een kringloopwinkel.

Antieke meubels

Veel antieke meubels laten zien dat er een verhaal achter schuilgaat. Zoals het oude hout en de veelzeggende stoffen. Vaak is het toch lastig om zulke antieke stukken te vinden in een gloednieuwe winkel. Ga daarom antiekzaakjes of tweedehands winkels af om een ‘statement chair‘ of prachtige oude tafel te vinden. Juist het combineren van oude en nieuwe meubels creëert een hele nieuwe sfeer in je woonkamer.

Schilderijen

Bij kunst is het aanschaffen van eerder gebruikte spullen al een stuk toegankelijker. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen die een aantal eeuwen geleden zijn geschilderd, die kun je natuurlijk nooit nieuw kopen. Het zal je verbazen hoeveel mooie en bijzondere schilderijen je kunt vinden in tweedehands winkels. Van schilderijen gemaakt in de Gouden Eeuw tot mysterieuze doeken met mooie lijsten.

DIY!

Het leuke van tweedehands interieur winkelen, is dat je ervan kan maken wat je zelf wilt. Ben je gek op het schilderij maar niet op de lijst? Dan vervang je die voor een lijst die je wél mooi vindt. En andersom geldt hetzelfde: ben je verliefd op de ouderwetse gouden lijst maar zie je er liever een ander schilderij in? Vervang het voor wat je maar wilt. Je betaalt immers vaak maar een paar euro voor de bijzondere stukken.

Dit vind je vast ook leuk: DIY: maak van een fotolijst een antieke spiegel!

Vaasjes en kandelaren

Is een antieke stijl niet honderd procent jouw stijl? Ook dan kun je nog goed slagen in een kringloopwinkel. Denk bijvoorbeeld aan kleine gouden kandelaren, klassieke glazen asbakjes of ouderwetse lampjes met kwastjes aan de lampenkap. Je kunt je moderne interieur op een subtiele wijze een vintage karakter geven.

Ben je benieuwd naar hoe je ook een ouderwetse sfeer can creëren in je keuken? Lees dan dit artikel over deze ouderwetse fluitketel! Voor andere inspiratie over vintage winkels lees je alle tips hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interieur shoppen bij de kringloop? 4 x de allerbeste tips
Sluiten